Vad Som Händer Uti Täljes Skogar

Kollar på lite bilder och inser att ibland får man helt enkelt dra till med en hel del smått skumma saker för att roa sig här ute i skogen. Bestämde mig för att dela med mig av några high lights som händer när det finns för mycket tid att fördriva men för lite motivation för att plugga och för lite ork för att träna. Be your guest...


... Man lär sig sätta in en tesked i munnen på tvären...


... Man har pusskalas...


... Man har lite mer pusskalas (bild från ettan)...


... Och ännu mer pusskalas...


... Man visar kärlek till varann på andra sätt...


... Man fular sig så ofta man kan men vågar inte lägga ut fular-bilder på alla för då blir jag snart ful på heltid...


... Man är nytänkande och använder plagg på nya oväntade sätt (också bild från ettan)...


... Det händer att man fiskar kräftor...


... Man dricker kaffe och har lektioner där anteckningarna spårar ur...


... Man orkar inte sminka sig...


... Men för det mesta går man omkring och är snygg...


Tack för mig, nu ska jag bryta trenden och göra klart min engelska B filmanalys.

Bjud, Bjud, Bjud... Du får tillbax i glädje!
Pöss!

Till Alla Puddingar Men Extra Stort Grattis Till Min Kära Pappa

En dag för sent, men jag kom i alla fall ihåg att ringa igår och bättre sent än aldrig:
Jätte-bamse-GRATTIS, älskade pappa!

Snodd från Sulans mobil och numera också min mobils bakgrundbild


Denna bild är tillägnad pappa men den är även till alla er som borde känna er som dagens pudding dygnet runt. Ni som borde känna så är med andra ord ALLA! Jag är en pudding, du är en pudding... ALLA!

Fast... Sorry, men mina buddies, här som hemma, gamla och nya, är fortfarandede de finaste puddingarna av alla! Pussar på er!  

Till alla som fyller gamla:
Om du inte vill fira att du blir ett år äldre, fira i alla fall att du lagt till ett unikt och värdefullt år till din alldeles egna livshistoria...
Hugs!


Livet Leker... Kanske Kurragömma Men Jag Tror Mer På Mamma Pappa Barn

Det är eftermiddag på Vackstanäs, jag tror jag är sen till sam-lektionen som vanligt och visst är jag det för när jag väl är där möts jag av Hannski som säger att lektionen är slut för idag... "Här ligger en bäver begraven" tänkte jag och ja, det gjorde det. Gott luktade den inte. Nej, trodde du seriöst att vi hade en bäver begravd i skolan? Dumsnut!

Nej, men vi skulle alltså göra en lista på långsiktiga och kortsiktiga åtgärder för att inte tära på miljön. Den ska vi ta hand om för er som inte förstått det! Jag satte mig genast ner och skrev en fin lista på allt man kan göra, lite som den där boken "100 sätt att rädda jorden"... Nej, det gjorde jag inte. Jag tyckte det var mycket roligare att titta runt lite på datorn ett tag och Martina visade hur jag kan göra mina bilder nästan lika snygga och färgglada som hennes (se nedan). Okej, sen började jag faktiskt på uppgiften och det gick kalas... ett tag. För då va klockan två och Elin va kaffesugen. Jag fann en Sula, en Anka och en Hay i Lyktan.

Lite sånt här blir det när man till skillnad från de andra kufarna hade slutat (eller jag va inte klar, men jag hade ju inte lektion):


Foto: Jag & Sulan, Motiv: Ankans fina gips med först mitt och sen Sulan hjärt-konstverk + Sulans fjortisbild på mig, med urringning och allt. Vad tycks?


Jag gick faktiskt och skrev klart uppgiften sen så det så! Annars skulle jag inte satt mig och skrivit det här tjusiga lilla inlägget. Men nu ska jag pysa och äta. Håll tummarna för god mat. Borde plugga sen men Sulan frågade om jag va sugen på volleyboll efter maten så skyller på henne om jag inet får nåt gjort, okej?

Vad skulle man göra utan de dagarna som solan lyser? Skulle man va lika glad då? Tveksamt, fast med alla fina snubbisar jag känner så skulle gladheten nog inte va så långt ifrån ändå...
Smaklig Måltid!


FIK 10.0 - Montis, Gallerian, Sthlm & House & En ganska bussy evening

House är glädje! Face It... och det dansade jag i lördags första gången på tre veckor! Lektionen hade varit saknad kan jag säga. Efter den hade vi Otto, så härlig dansare. Han hade fått nån dille på 90-tal så det blev uppvärmning till eurodisco och lektionen avslutades med början till en flummig Back Street Boys-låt. Ni hör ju...

Sen bar det av in till stan där jag kom lagom för att knäppa en glass med Fiia, Jenny och Fiias kompis Anton från Gotland, som jag har haft ett mycket intressant telefonsamtal med tidigare och sen en tjej som han skulle gå på Mando Diao med. Men... Vi åt inte glass på vilket ställe som helst! Eller jo, Anton och tjejen gjorde det (på yogurtshoppen längre in i Gallerian) men jag óch Jenny, vi tog årets första glass på MONTIS! Det oranga lilla stället i Gallerian som säljer typ italiensk glass som är gudomligt god! Den är också sjukt dyr och dom har höjt priset på två stora kulor till 40 kr istället för 30 kr. Det är fortfarande värt det om man väljer rätt, typ en citron och en kokos som jag, men det är bra divigt att ta så mkt betalt.


Efter en stunds helt klart värt köande så avnjöts glassen ute i kungsan...


Därefter hade jag fick jag lite bråttom hem eftersom vi skulle få gäster vid sju men när jag väl kom hem var farbror Pär med Lotta och Tina redan där, men det blev minsann inga kramar så länge jag kände mig svettish så jag flydde direkt in i dushen. Kära Nyström kom och det var god mat, godare efterrätt och najs sällis. Anledningen var för att mamsen fyllt år och pappa fyller imorn. Fan jag har fortfarande inte köpt present!

Efter middagen drog jag och Jemp till Fiias handbollskompis Marias lägenhet där Hanell, Fiia, Sara, Patrik och Hoffelman höll hus. Det blev film och chill och övernattning. Gårdagen togs upp av mysig frukost med baguetter i ugn hos Maria. Sen kom hon hem så jag och drog till mig och fick baguett även till lunch. Det blev ingen lång visit för sen skulle jag och familj till Cornelia och Gunnar. Där blev det nötter och päroncider på ett berg med utsikt över lite skärgård och Lidingö men kvällens höjdpunkt var Vanja som körde på samma klappvisa som jag gjorde när jag va fyra och efterrätten som var nåt järda rabarbertjosan som var svinigt gott!

Men nu måste jag dra för snart ska jag dansa. Balett och street idag då...
Nice Life!
Tjo!

FIK 9.0 - Vete-Katten, Kungsgatan 55 & Max, Eriksdalshallen, Donken & Grymma Brudar

Jag vill inte ropa hej men... Min första dag på Vete-Katten gick galant!

Eller allting gick otroligt mycket bättre än det kunde ha gjort... Sen dröjer det väl till slutet av sommaren innan jag fått in snitsen på riktigt.

Till att börja med fick jag otroligt fint förkläde, eller det var snarare en klänning man knäppte med en knapp baktill och en hätta, alltså som en sån där söt liten skarf som fick i alla fall mig att börja tänka på Astrid Lindgren-filmer. Måste fånga det på bild nån gång, jag var oemotståndlig! Eller inte... Annars får ni helt enkelt komma dit och ta en fika och se mig live in action!

Det var länge sen jag fick in så mycket i hjärnan på samma dag! Ett tag kändes det som tusen olika tårtor, bakelser, längder, bröd, smörgåsar, drycker, bullar osv. Tårtorna är svårast! De kommer definitivt ta hela sommaren att lära sig... Stort var det också. Gick typ lite vilse det första jag gjorde när jag skulle runt i det som kändes som oändligt många gångar, rum och korridorer men det gick ändå att lära sig hyfsat fort.

Jag lär skriva om Vete-Katten ett antal fler gånger så håller mig till det här idag och visar lite av de tårtor jag tycker är snyggast hittills...
När jag slutade kl 18 visade det sig att inga mindre är Hanell, Fiia och Sara inte var mer än ca 200 meter ifrån mig så pös till dem och vi gick och åt på Max Vasagatan. Jag tänker inte säga mer än att de har fasligt goda hamburgare. Jag körde på en vegetarisk och ekologiskt (!) kaffe ingick och gjorde att jag fick ännu mer ont i huvudet är jag redan hade. Deras lokaler är långt ifrån mysiga men burgarna väger upp.

När vi varit där ett tag pös vi till Eriksdalshallen för att titta på Skogås gamla Tyrold-killar och Hammarby som bemannas av inga mindre än bl a Patrik och Hoffman. Det va riktigt najs att titta på! Även Jess - nytatuerad och körkortsinnehavare - och Kevin och Hedén kom dit. Jess + Kev åkte hem sen, i en viss nyinköpt bil, det aset! Vi andra + Patrik och Hoffelman och en viss Mackan från deras lag gick till Donken Götgatan efter matchernas slut. Skoj, skoj va det! Det blev en till kaffe och en glass med chokladtopping. En riktigt hörjdare i alla väder med och utan kläder.

Nu är jag till slut hemma och ska somna så snabbt som möjligt eftersom jag ska upp imorn för att.... exactly, dansa HOUSE!! YÄEH!! Taggad som ett vårtsvin!

Pussar, pussar, pussar i mängder!
Ditt liv har getts till dig och till ingen annan så gör det du vill med det som tillhör bara dig...
Live Alive!

FIK 8.0 - Café Valencia, Kringlan, S-tälje & The Vacksta-Life As It Should Be

Tycker att ett fik att skriva om vore på sin plats vid det här laget nu, för har inte tänkt att jag ska skriva om depp och sånt på den här bloggen... Men vet ni vad kom på? Det har jag faktiskt!

Som jag nämnde i mitt förra lite mindre gott-humöriga inlägg, så var jag jag och Martina in till S-tälje för att hyra film och köpa godis inför vår myskväll. Eftersom båda av någon konstig anledning inte var shoppingsugna (kanske för att ingen av oss hade nåt att shoppa för) så satte vi oss istället på ett fik i Gallerian Kringlan i Södertälje City... Glass blev det men har både fikat där med Hanna, Lollo, Maria och Martina och ätit sallad där en gång med Hanna så kan säga att det är ett rätt bra ställe. Du sitter liksom inte lite avsides från resten av Kringlan men har utsikt rakt ner på gågatan utanför så man är liksom inte off. Martinis konstaterade att saltlakrisglassen var en höjdare och jag kan säga att hallonsorbet och mangosorbet aldrig är fel.

      
Checka! Fick en sked som var snygg till mina glasskulor och som dessutom gjorde att hela skapelsen matchade vår godispåse!

Jag passar också på att visa lite av vad som hände efter den dåliga filmen "Wanted" slutat. Det blev kaffe, Sulan gjorde klart sitt motionspass, jag fick en jättefin jättesomrig ögonsminkinging och jag och Sanna fick våra hår lockade. Fast för min del var det mest för att dölja att mitt hår började bli smutsigt eftersom jag inte orkade tvätta det.


Sminket kommer inte till sin rätt tack vare min pitt-kamera men det va i alla fall snyggt och ögonskuggan kommer från Cubus.

Härligt! Som det kanske märks (eller?) så är jag på bättre humör nu i alla fall. Kanske p g a att det har varit grymmt väder hela dagen och eftersom vi som sagt slutade kl två så fanns det gott om tid att ta till vara på det. Här är lite bildern från Vacksta när det är som bäst... Soligt och utan lektioner!


Vad piff och puff Adde och Hulta håller på med där får du nog ta upp med dem för jag vet då inte...

Det är vad jag har att dela med mig av idag. Vill bara tillägga ett stort lass med kärlek till dansen idag som fick mig på bättre tankar. Dessutom fick vi våra JAM YF-kläder. LOVE THEM! Visar nån annan gång. Plus Nobell-priset i coolhet till Natasha som också åker pendeltåg hem från S-tälje som kanske satt världsrekord i att säga så många bra saker som möjligt under en pendeltågsresa på 40 min.

Imorn är min första dag på Vete-Katten. Taggad som ett ekollon! Jag menar det kan inte gå mer en fel och jag har liksom två månader på mig att lära mig att göra allting rätt. Håll tummarna era!

Back On Track - Feeling Alive!
Good Night - Sleep Tight!

Elin Lackar Sunkbulle-Bäver

Igår var det studentskiva för Vackstanäsgymnasiets treor. Det var en mycket lyckad kväll och alla dansade och hade kul, yngre elever, utgångsglasserna, lärare och gamla eleverfrån skolan.

Fråga mig om jag va där...
Fråga mig om jag är bitter...
Om jag vill åka hem...
Om jag tycker att det ska bli kul att vara tvungen att vara kvar här fast jag slutar två för att jag har dans ikväll så jag kommer hem runt nio...
Om jag hatar att vara bitter eftersom det känns så jälva töntigt eftersom ingenting blir bättre av att jag är det...
Om jag ser fram emot över ett halvår av samma känsla när en efter en av alla jag känner fyller 18 och kan vara på alla ställen där jag fortfarande kommer vara för liten för att få vara med...

Fråga mig om jag tycker att det är kul att fylla år i December...
Och fråga mig om jag blir 18 snabbare för att du ställer de här frågorna...

Är det dags att försöka vara posetiv kanske? Det är det!
De ringde från Vete-Katten igår så jag ska dit imorgon och prata och börja jobba. Det är kul!
Jag har house och en askul gästlärare på dansen på Lördag. Det är Kul!
Jag ska komma ihåg att gå till Solan idag så jag kan få 200 kr för att jag inte åt lunch på skolan under APU:n. Det är kul!
Jag, Maritna, Sulan, Sanna och Amanda hade det ändå mysigt här igår när alla andra va på skivan. Det är kul!

Nu ska jag återgå till min religions-lektion. Det är mindre kul...

To Care Is The New Black!
Hej-Svejs Leverpastejs!

Fåglarna Älskar Bakom Molnen

Fiskarna simmar i vattnet
Fåglarna älskar bakom molnen

Rötterna strävar i jorden
Äpplet är inte förbjudet

Så varför inte landa, öppna luckan, kliva ut

Vi är alla löv på samma träd
Del i det som sker
Det finns en plats dit alla vill färdas
Det bor ett möte i vårt hopp

Vi har varandra
Så varför inte landa, öppna luckan, kliva ut

Ur "Vi har bara varandra", Thomas Di Leva


Sitter och gör en samhällskunskapsuppgift. Den är egentligen ganska lätt men också ganska tråkig.
På iPoden kommer Thomas Di Leva... Och om ni undrar va den kufen gör på min iPod så är det så här att vi hade ett förslag om att göra en house-koreografi till den här låten på påsk-spexet på dansen, eftersom vår lärare Jaquline eller Kycklingen som hon kallas, är lite love, peace and understanding av sig. Diggar henne!


Jag som hon på påskspexet...

Men tycker ändå att låten är lite cool! Så efter lite justeringar så tyckte jag att texten platsade här.
Nu ska jag återgå till samhällskunskapen!

Make Love, Not War...
Peace Out!

Gratulationer till Maria, Max & Mor min

Idag har varit en strålande dag! Jag gav mina presenter till mamsen i morse eller tja.. halv tolv, tolv när vi fikade och jag åt frulle. Hon fick en bok med choklad-recept och snygga bullformar med ett recept på drömtårta till från Designtorget. Seriöst, Designtorget sviker nästan aldrig när det kommer till att hitta presenter.

             

Jag va mycket nöjd med de presenterna och nu kan mamma göra chokladpaj, espresso-moussé och annat smarr. Man kunde tro att det var en present i sig att de sedan fick reda på adressen til bloggen min. Titta bara på dem...


Söta som en chokladboll!

Men nu är klockan efter tolv och därför vill jag passa på att säga stort grattis, inte bara till mamma utan också till Max och Maria, 19 och 18 år. Jag och Madde-Padde har just varit in hos mig och kirrat en tårta lika hög som Kebenekaise, kanske får det lilla Lapplandstösen Maria att känna sig lite hemma. Den består av tre lager tårtbotten, två märängbottnar och fyllning och grädde på det. Håll tummarna för att den ska hålla sig fluffig och ståtlig hela vägen tills imorn!

Foto: Madde-Padde-Plutt


Andra stora personer som fyller och fyllt år den här dagen genom tiderna: Lenin, Adolf Hitler & Carmen Electra. Det är rätt coolt och jag lovar det är inget som jag liksom kollat upp, det är en sån där grej som man bara vet...

Hanna har flyttat in hos mig nu också så har möblerat om och städat lite ikväll. Åh det är typ en av mina favoritsysslor... Att möblera om, det är livet! Så nu ska jag gå och krypa ner hos henne som redan gått och lagt sig eftersom hon har religionsprovet imorn. Men det är smällar man får ta när man åker till ett Sälen nästan utan snö och allt va det innebär i fyra dar.

Läggdags!
Vi har hela livet framför oss och det kommer att ligga bakom oss snabbare om vi stressar igenom det...
God Natt & Sov Gott!

www.smgs.se, DN & Vice

Vad har dessa gemensamt? Jo, minigrisar. DN har idag ett reportage om just minigrisar och har intervjuat ägarna till Grisen Greta, Lillemor och Sir Elvis Bacon, vilket för övrigt är det coolaste namnet jag nånsin hört. Om jag inte var så fäst vid mitt eget namn så är Sir Elvis Bacon det namn jag direkt skulle döpa om mig till!

Har ni varit med om när samma saker slumpmässigt råkar hända eller nämnas i ens liv vid nästan precis samma tidpunkt? Som när man just har fått veta betydelsen av ett speciellt ord så är det inte sällan som just det ordet nämns eller pratas om av flera runt omkringen direkt och sedan dagarna efter. Förstår mig inte på det. Är det kanske så att det alltid pratas om eller nämns men att man inte lägger märke till det för att man helt enkelt inte tänkt på det innan eller är det bara en märklig slump? Förstår mig som sagt inte på det...

Men det typ va det som hände nu! I fredags när Enni åkt hemmåt stötte jag på en street-affär med lite rea på St Eriksgatan mot Fridhemsplan, men nära pank som jag är så gjorde det inte saken så mycket lättare fast det va 50% rea på en hoodtröja som kostade ca 800 kr. MEN! Dom hade gratis-tidningen VICE som jag alltid plockar på mig när jag ser den. Kan säga så här att till och med en kultur, konst och modeintresserad flummhippie som jag kan tycka att VICE är lite too much ibland men det är fortfarande en fasligt najs tidning. Och sen är ju oftast gratis gott då då...

Men till saken! Framsidan på VICE pryddes av en stor, fin, leende minigris. "Coolt" tyckte jag men tänkte inte så mkt mer på det, men nu idag när la Famillia väckte mig så jag fick frulle-sällis eftersom de skulle förmiddagsfika så vad sitter pappsen och läser? Jo, ett repotage som börjar med en fet bild på en fet minigris! Är detta en slump eller ödet? Eller är det kanske helt enkelt så att jag är sen med att hitta månadens VICE eller hur ofta de nu ges ut, så att inspirationen till minigrisreportaget urprungligen kommer från just dess framsida?

             

Det är så jag tror jag ska bli religiös...

Livet bjuder oss på många mysterier & för er som undrar så står s.m.g.s. för Svenska Minigris Sällskapet och det måste vara sötaste namnet på ett sällskap i hela världen!

Nu ska jag ut och njuta lite av solen och sen bär det av till skolan för ikväll flyttar Hanna in hos mig...
You are your own sunshine of your life!
Love

FIK 7.0 - Café Cronan, Stora Nygatan 37, Gamla Stan - BOUNCE CAUTION!

Den här showen va helt jävla ofuckingtrolig. Om jag hade tillgångarna och möjligheterna till att göra nåt som det här så skulle jag kunna dö sen med ett så hääääääääääääääääääär stort leende på läpparna.  De dansade i väggarna runt omkring oss, på scenen framför oss, ibland oss, bakom oss och till och med i taket över oss. Vi blev ihoppressade av kravallpoliser, gasade när vi stod som trängst, kramade av dem och fick ett litet skumparty som avslutning.

Till att börja med sågs jag och Jenny och åkte till stan tillsammans. Det är vår i Stockholm!  Vi strosade lite och jag hittade äntligen en present till lilla mamma som fyller år på måndag. Det blev mönstrade bullformar med recept på drömtårta på baksidan och en bok med chokladrecept. Perfekt tycker jag och tror att vi lär använda dem lika mycket...Vi skulle äta på ett italiensk ställe och gick dit hungriga och glada och vad tror ni inte dom gör... "och hur gamla är ni?... Aha då kommer ni bara kunna vara här till kl sex, det är om en halv timme." Tack så jävla mycke! Här går man, sjutton år, kan inte gå på studentskiva på onsdag, får inte resa hur som helst och till råga på allt får man inte heller ens ÄTA vart man vill! Lack!

Surt va det men vi hittade ett annat mysigt ställe ganska snabbt:
Café Cronan, ligger några få steg åt höger på Stora Nygatan om du kommer från t-baneuppgången i Gamla Stan. Stället var nästan lite som att en irländsk bar parat sig med en italiensk restaurang, fast italinarbiten hade det dominanta anlaget. Det fanns mysiga soffor och fåtöljer men vi hamnade på ett par mjuka barstolar. Kan verkligen rekomendera stället om man behöver äta för det va riktigt god pasta till bra pris och det fanns bra med godsaker också men skulle ändå gå till något av de andra fiken på Stora Nygatan om jag skulle fika-fika. Jätteplus för supergulliga tjejer i kassan som faktiskt bjöd oss på en kopp kaffe och en kopp te. Vi måste verkligen sett ut som de fattiga studenter vi faktiskt är.Det får räcka! Nu är det verkligen dags att sova! Imorn är en ny dag, nya äventyr, nya möjligheter.
Var jag behöver är möjligheten att packa en faslig massa saker utan att det blir så fasligt jobbigt att ta me till skolan. Dessutom flyttar Hanna in hos mig imorn! Åh det ska bli jättekul! Det lilla aset har varit på bartömning i Sälen sen i onsdags... Wanna hear all the dirty secrets, bruden min!

Sussa som snigel - Utan snarkningar!
Auf Wiedershen

Fashion At Vackstanäs & Con Grats To My Beloved Pettson

Till att börja med:
Ett STORT grattis till  the Pettson No 1! Grattis, nu får du äntligen... nej juste det va ju visst den där åldern som inte förde med sig nånting! Hihi en fin liten bild på det & pussar på dig!Fotograf: Grönan Lund

Den andra bruden som inte är jag på bilden är en viss Nyström och hon ska inte göra vad som helst ikväll... För hon och jag ska på BOUNCE CAUTION!!Vi ska på en liten dejt innan också. Är råtaggad som ett näbbdjur!!!

Igår var jag in till stan efter skolan. Skulle kirra lite biffar och Enni Babe skulle kirra en nyckel. Vi knallade lite vid St Eriksplan och shajt va härliht väder det va!

             
Foto: Du gissa rätt... Jag!

Den sista bilden är på ett fik som jag måste prova nån gång! Det såg asmysigt ut. Ligger en bit in på St Eriksgatan om du går upp på St Eriksplan och fortsätter åt höger. Dålig förklaring men skit samma. Sen var jag alltså på treornas modevisning. Rumpnisse, va duktiga dom har varit! Nästa år är det vår tur...

              

Bättre bilder än så här fick jag inte till med min sopiga mobilkamera men men. Får se till att köpa mig en egen bättre när jag har pengar (...om tio år...). Modellen på näst sista bilden är i alla fall Hampus, så nu vet ni det.

Nej nu måste jag gå och duscha. För sen är det dags att pysa till the Stan, the Jemp and the BOUNCE!
So long, suckers, have a nice life!

Busnatt På Vackstanäs & Billigt Sätt Att Kirra Chokladboll

Är du personal på Vackstanäsgymnasiet så tycker jag att du kan sluta läsa nu!

Vi måste varit på bushumör och rastlösa.. eller det är vi kanske mest hela tiden, men Jag, S, E, M, H och A började utforska möjligheterna att gömma sig i matsalen när alla pysit därifrån och jourerna Sofie och Fredrik var iväg på annat. För er som inte vet det så låser personalen själva skolbyggnaden kl tio på kvällarna och Sofie har lite indirekt utmanat oss tidigare om ifall vi kan lyckas vara kvar i skolan när de låser. Hon har blivit ägd en gång tidigare och då blev hon skylldiga dem chokladbollar från vår lilla cafeteria.

Jag och S hamnade i alla fall bakom varsin gardin i matsalen och efter att ha stått där i 30 - 40 min så verkade det fritt fram. Till slut behövde vi gå på en kiss-expedition, men på väg till toan får jag och A slänga oss ner på golvet bakom disken i Lyktan av att Sofie kommer. Hon har hört oss! E blir haffad och drar med sig S men Sofie litar inte på att de är de enda. För att hon inte ska leta alltför noga efter fler så kommer jag fram med ursäkten att jag inte vågar vara själv kvar. Det verkar funka, vi får varsin chokladboll och går ner till oss men det hon inte vet är att A sitter kvar på en toa, redo att släppa in oss igen när lugnet har lagt sig lite.

Rätt billigt fika-knep:
Göm dig i en skola och bli bjuden på chokladboll!

Strax blev vi insläppta igen och gör en favorit i repris på en grej från förra året. Vi dukar upp för en trerätters middag med duk, blommor,flera olika glas och tallrikar. Skolans tavlor på Otto och Signe Broms får varsin stol vid kuverten (dukningarna), våra tre vinnande dockor från designtävlingen får stå som servitriser med en vinöppnare och ett tack-brev från Otto och Signe läggs på bordet.

Ingen lär ju veta att det är vi... Vi hittar ju aldrig på nåt bus annars...

Men rumpnisse också! Nu blir det fjärde natten den här veckan som jag kommer i säng vid halv två - två. Usch! Inga vidare skolfasoner...

Så god natt innan jag hinner gå in på nåt annat!
Livet är här och nu! Passa på att njut!
Adiås!

Chill Out & Live Life Happy, Man

Känner är jag blivit en riktig liten blogg tönt... äsch jag är ju rätt cool ändå om jag får säga det själv så det kan jag nog leva med.

Trodde ju när jag starta bloggen att jag typ nevör skulle ha tid att skriva, men juste... Det är ju tid man har på vacksta! Jaa, det var ju det där med ett liv som man inte hade, nä. Såå, ja nu föll bitarna på plats.

Elin-Pelin-Lingonsnelin har precis avslutat religionsprovet om judendomen, kristendomen och islam och jag va KING! Haha kanske inte men whatta Foxtrot Uniform Charlie Kilo, najs gick det nog i alla fall. För att fördriva lite tid nu innan lunch dåra gjorde man ett visst litet quiz (facebook-tönt är jag visst också) "Vilken musikstil är du?" och checka resultatet...Jag ÄR reggae! Tror ni jag blev lite happy fan eller? Fett coolt att VA reggae! I'm a m**erf*ck*ng chill person right through!

Ja, det var väl mest det jag ville dela med mig av.
Så som sagt:
Chill out & live life happy
Chiao

My Life As Appelpaj

Sitter vid ett tangentbord som har n[got fel p[ jag dessa knappar [, '. ; men ni kan ju inte se vilka det 'r men det m'rks ju v'ldigt snabbt...

Jag har varit duktig och pluggat till religionsprovet imorn. Ritade bl a hela judendomen med bilder. Mycket snyggt, mycket snyggt... Det tog till strax efter kv'llfikat och sen satt jag och mobbade jourerna Markus och Danne f;r att de 'r gamla.


Det r[kar vara kock Manges sista kv'll idag, tack f;r allt bordtorkningsgodis, vi kommer sakna dig. D'rf;r har han precis bjudit p[ nybakt brownie till mig, Madde och Enni. Tror han sa att den inneh;ll 1,74 kg sm;r eller n[t s[nt. Men bara lugn det var 24 'gg ocks[ och protein 'r viktigt att f[ i sig! Nu har vi kollat p[ lite fotboll och jag har tagit ett quiz om vilket fika jag 'r. Fett tr[kigt resultat, eller 'ppelpaj 'r gott men den ser grymmt tr[kig och smakl;s ut p[ bilden man fick...


Vad som h'nder nu 'r lite av ett ouppt'ckt mysterium s[ det vet jag allts[ 'nnu inte vad det 'r. L'ggdags v'ntar nog ett tagt till men det kommer v'l s[ sm[ning om det med...

Du kan 'ta kakan och ha den kvar, vet du... Du har alltid minnet av den och p[ s[ s'tt f;rlorar du inget av att 'ta upp den!
Det kan va likadant med livet, serru!
Life Is a Cookie!
Sov s;tt, mina v'nner...

Nåla, Brudar, There Is Nothing Like It!

Eller det va så här att den avgjordes redan igår men för att inte några (vi lite sådär VIP här på internatet) skulle få reda på resultatet innan så blev det inte official för än imorse. Dom drog t o m ut det ändå till tio-rasten. Olidligt!

Coola som vi är, jag & Hanna-Panna-Kaffekanna, så kom vi... *trummvirvel*... På Andra Plats!! Och det känns faktiskt skitbra eftersom ändå hela klassen deltog.

För er som inte vet gick det till så här:  
Vi jobbade alla i par. Varje par fick en låda med lika innehåll, fyra tygstycken, några band, två synålar, svart tråd, knappnålar, sax och lite pennor. Vi fick alltså inte använda symaskin eller strykjärn och hade från 9.00 - 14.00 med en timme lunch. Temat var "vårtecken"...

Motiveringen löd: "Ur klänningen kan man höra Ronjas vårskri - Det här är plagget med våren i full blom och löften om sommaren som kommer."

Här är lite bilder in action & på "pristagarna" (om man bortser från det där med pris) hann inte sno mer bilder från Hanna för hon skulle med bussen nu:

             Så så var det! Och det kan jag säga, sällan har vi nålat så mycket som igår... och det är också ett kalas-tips! Sitter inte nåt helt OK eller behövs en liten piffning på nåt sätt så skit i regler och insida. Sätt sparsamt med nålar här och var men akta så de inte punkterar dig så fort du rör dig. Kör nästan alltid med nålar längst ner på benen på mina jeans när jag viker in och upp dem så de blir lite chino-aktig kant på dem. HOT!

Nu ska jag pysa och käka middag och sen plugg, i guess, hoppas man kan sitta ute och göra det på något sätt. Mårten va ute i solen och grillade när jag gick hit (tegelgången), undra om det va till oss eller nåra konferans-nissar... We'll see!

Siis De Dej som man säger på engeska...
Soliga Kramar!


Då Var Det Söndag, Måndag & Nu Tisdag

Som sagt så blev det lite grillning i söndags. Det var korv, marsmallows, filtar och gitarrer. Den lille Jenny var för trött så hon stannade hemma. Fiia orkade men vi båda åkte faktiskt hem ganska tidigt. Sällan, kan jag ju säga, har nån luktat så mycke rök. Fick typ klä av mig naked på altanen fan så jag kunde hänga upp allt utan att vifta ut en massa röklukt inomhus.

Den nattens sömn behövdes kan jag ju säga....

Sov närmare tolv timmar, fast jag sovit runt fyra på eftermiddagen innan. Sen var det upp, dusch, frukost, chill, fix och iväg till stan för att prova ut mina jeans och tröja. Grymmt najsiga! Part of en outfit snart ska du se... Därifrån skulle jag sen direkt till farmor på nåt som jag trodde var påskmiddag men det visade sig att lilla farmor körde på indiskt för hela slanten. Alltid så mycket fix och trix från hennes sida... Det va gott (speciallt rabarberpajen till efterrätt) men en aning tungt med min lilla hals som gjort ont sen jag skulle sova i lördags.

Från farmor-slarmor pös jag direkt, för första gången på hela tre veckor, till The Vacksta! Ååh, hade verkligen saknat alla. Nu har man nästan helt hittat tillbaka till gamla vanor, det är tisdagkväll och vi är på väg i säng allihop. För ett tag sen satt vi ute på baksidan av elevhemmet. Jag hade feta filten och lekte DJ med Maddes dator. Hulta och Max kastade freesbee i mörkret.... Nu är det vår!

Lackade lite på Ennis dator som jag skrev på förut för den dampa när jag skulle ladda upp några bilder på mig, Sulan  och Enni efter ett litet pusskalas med läppstift. Nu fick Hayens dator ta över men ska väl inte bli långvarig som sagt...

              
Foto: Moi, Modeller: Sulan, Enni & The One And Only, me myself & I

Hade Design-tävling idag också. Ska sno bilder från Hanna sen som jag va på lag med.
Nej, men god natt alla mina kycklingar. 
Se till allt det fina du har - Det finns nog mer än du tror som du skulle sakna

Sen Var Det Dags För Lördag

Ja, som sagt då var det alltså Lördag. Vi kom hem vid lunch-tid och både jag och pappa hade tydligen hunnit bli hungriga för vi hamnade i en diskussion som inte är värd att gå in på och då ville hann inte längre laga min moppe. Vi lugnade ner oss ganska snabbt, det kan itne va lätt att va pappa alla gånger, och efter varsin baguette i solen så meckade vi i alla fall moppe tillsammans och sen gick den som ett spjut. Eller ja, den gick i hela 35 km/h i nedförsbackar.

Nu var det bara på't igen för att hinna iväg till Jess som också är en nybliven 18-åring. Det vankades 38-årsferre (hennes bror fyllde 20) så det va släkt och vänner till båda födelsedagsbarnen.

Jag råkade som vanligt ut för en större klädkris vilket var lite tungt eftersom det var bl a det som min och papps diskussion hade varit om. Efter många klädbyten, sneda blickar från Gurra (J:s bror) + två kompisar och en halvtimme för sent så kom jag i alla fall fram till Jessica och en härlig kväll tog sin början.Vill påminna om det här med att rota i sin garderob... Koftan/boleron jag har på mig fick jag nämligen fram efter att kanske ha rotat igenom garderoben min för kanske femte gången. Den har jag fått av morfars nya gumma/dam/kvinna/what ever Majbritt och hon i sin tur hade fått den från sin mor. Så den är liksom minst tre generationer gammal. Stackarn, den blev inte behandlad med respekt under kvällen så som jag höll på. Det är en kortärmad tyll-bolero med guld-paljett-blommor (som kanske bleknat lite) ifall man inte ser.

Jessica skulle upp dagen därpå och vara barnvakt och var sugen på att komma i säng men det gjorde inte oss någonting för vi hade haft det super-duper hela kvällen och kunde dessutom pysa vidare till en annan ferre eftersom vi inte var sugna på läggdags. Jennys kille Backes kompis Birk fyllde nämligen också 20 och bodde längre in på Gudö så vi var hjärtligt välkomna så jag, Jenny, Fiia och Fiie traskade dit.

      

Vägen dit va mörk och gropig och som den hjälte jag är lånade jag ut mina platta skor till Jenny men fick då själv gå i hög klackat. Det ledde till att jag trampade snett och fick fasligt ont men det va bara att traska vidare. Där va det lite av en korvfest och hade det börjat lugna ner sig lite, men det hade vi också och vi gjorde det ju till lite mindre korvigt. Jag fick nåt som skulle föreställa fotmassage för att få mindre ont i foten men det gick ut på att Dennis (Vega-bo) röck till i en tå i taget och mellan varje vred min fot fram och tillbaka så fort han kunde. Det gjorde ju inte direkt mindre ont kan jag ju säga...

Efter ett tag försvann alla Vega-bor och kvar var vi girls, Backe, Birk och en Fredde. Det blev allsång till Lugna Favoriter och vid halv fem var det läggdags. Jag kunde typ inte sova och vid sju fick det va nog så jag gick in til Fiia och till min stora glädje kunde inte hon heller sova så vi gick ut och gick lite vilse i Gudö-skogarna. En och en halvtimme senare hade vi hittat tillbaka och lite senare var det dags att knalla hem mot mig. Träffade Jess the Best och hämtade upp min älskade moppe. Sen blev det frulle hos mig med Fiie och Fiia och när de pös så blev det sovning bigtime!

             

Orkar jag fortsätta?
Kanske... Grillning vid krokodilbadet väntade i alla fall samma kväll.

FIK 6.0 - Donken, Västerleden, Eskilstuna & Det Fortsatte I Fredags...

Let's pick up where we left of...

Utkörd från badrummet och mer eller mindre nöjd med mitt patetiska försök till en look så satt jag och mamm i bilen och hon måste varit på riktigt gått humör för hon skjutsade hela vägen till Tunis. Jag är en dålig människa och vi var tvugna att stanna för att köpa en present till bruden min. Det blev en rosa ros som jag pyntade med svarta fjädrar och en kopp med texten "Coolaste Tjejen" på. Kände mig lite outsider först där bland alla E-tunabor trött som jag var och märkte hur skadad jag blivit av att bo på Vacksta. I vanliga fall brukar jag knappt tänka på dialekterna som flyger runt en hela tiden men nu när jag varit hemma i tre veckor hörde jag hur hur grov jädra gnällbältesvenska de snacka! Sjukt!

Men det var verkligen supertrevligt, det släppte liksom efter nåt som hette typ Pasta alá Eva och lite Guitar Hero. Sen blev det mys i Hannas assköna skinnsoffor plus lite plåtning av Cornerlia som är grymm med sin kamera. Några skulle efter ett tag vidare ut och några hem så födelsedagsbarnet och den nyblivna körkortsinnehavaren Hannish och Ida va chaffisar och vi landade sen på Donken vid Västerleden (tror jag). Där blev det tredje koppen kaffe för kvällen och en jorgubb/vanilj-paj (måste göra lite reklam eftersom det råkar vara Hannas jobb...)


             

Sen va dom bara tre...

Hanna hade lite sightseeing i stan med mig och Cornerlia och vi stötte på värsta creepy MC-gänget, MC Sweden, två gånger och körde förbi hotellet de bränt ner. 

      


Kvällen avrundades sedan med lite vin tillbaka hos Hanna och sedan somnade vi så sött alla tre i Kaj och Marias (tror jag de heter) stora säng.

Frukostar är alltid så mysiga hos Hanna!

Sen delade jag och Cornelia tåg en station eftersom jag skulle bli upplockad i Strängnäs för att sedan komma hem... Vill bara tillägga ett litet tips till det där med plånbokssmärtfri garderobsutökning:
Ser ni min stora stickade kofta? Den köpte my pears till mig för kanske sex år sen när de firade nåt årtal i Algarve, Portugal. Jag ville absolut inte använda den då så den glömdes bort i nån garderob. Sen hittade jag den typ förra hösten och nu me really likes it! Så kolla alltid igenom era garderober efter bortglömda plagg. Kanske har ni riktiga små juveler som bara väntar på att bli hittade...

To be continued...


Det Började I Torsdags...

Det här var grejer kan jag ju säga...

Jag tänker inte ursäkta att jag inte skrivit på länge för som min fantastiska kompis Petra föreslagit så ska jag göra det fullkomligt klart för alla att jag skriver precis så ofta som jag vill och kan. Dessutom har jag sagt att jag inte vill ha nån blogg där jag bara skriver typ "aa ditten och datten har jag gjort idag..." men jag kallar nog detta ett undantag. Fast samtidigt inte för under den här helgen har det ändå vävts in ett och annat fika. Jag har bilder från lite grann av det men kanske får ragga tag på en del från annat håll.

Ska inte dra ut på det men det började i torsdags:

YF Påskspex & Övernattning
Skulle packat kvällen innan men gjorde jag det? Nej. Grymm som man är så är jag ju så jävla ruttig på att packa vid det här laget så det gick på en pannkaksvändning det morgonen därpå. Det var min sista dag på Weekday *snyft* saknar det faktiskt, och så fasligt sjysta som dom är så kom Adina och sa att jag när det passade fick plocka ut ett par jeans och en tröja i present! Hallå? Menar det liksom!

Brottom fick jag i alla fall när jag slutade men hann ändå få hejdå-kramar från alla. Väl i S-tälje, blev det pizza och godis och sen drog vi igång. Vid halv tre dansade vi fortfarande för fulla muggar så vid tre halv fyra var jag färdig duschad och slocknade på en yoga-matta eftersom jag totalt glömt både madrass och sovsäck hemma. Sov väl sisådär och åtta var det bara till och gå upp igen, trycka i sig en banan (eftersom jag även glömt handla frukost) och göra klart "uppvisningen" lagom till elva då päron och lite buddies kom för att kolla på vår skapelse. 


Här tackas det...

Nu bar det av till mormor i Strängnäs men innan skulle vi få i i oss lite lunch. Jag och mor va inte tända på donken (ångrar mig nu i efterhand) så efter lite om och men och flera lång-fredags-stängda fik så hamna vi på nåt ställe som skulle ha "pasta-buffé". Vet inte vad det hette men ät aldrig på ett ställe i Strängnäs som ser ut lite som en klubb inuti som erbjuder s k pasta-buffé för 49 kr. Du fick inte ens ta maten själv och det fanns en pasta och sen några såser att välja mellan. Sämst!

Hos mormor fick vi i alla fall riktigt fika. Hon bjöd på kaffe och munkar. Såna där med hål i som är omöjliga att äta utan att slicka sig runt munnen. Prova nån gång! Askul att tävla om... Hett tips!
Därefter var det bara att hoppa in i duschen för att göra sig i ordning

FIK 2.1 - Chateau Moreau, Vendelsövägen 62 & ommöblering, panik & lite sentimental

"Dry my eyes so you won't know, dry my eyes so I won't show...
I know you're right behind me,
and don't you let me go, let me go tonight
don't you let me, let me go tonight..."

Lykke Li - "Tonight"

Jag vet att jag inte är snabb så kommentera det inte ens men jag har ganska precis upptäckt Lykke Li eller rättare sagt Jenny styrde in mig på spåret och jag spann vidare på det.

Idag var minst näst sista dag på Weekday... Usch! Två veckor ha gått så här fort!         Se! Du hann inte ens märka det! Varför blir saker och ting alltid roligast mot slutet? Som när man va liten och lekte med nån kompis. Det var alltid precis när man verkligen kom ihåg som kompisen eller man själv skulle gå hem. Sjukt det där. Jag fick en kram av Tobbe, butikschefen, för han kanske inte kommer dit imorn... Fett coolt! Åh, så goa allihopa är dom!

När jag slutade idag hade i alla fall mammsen & pappsen smsat och undra om jag ville komma till dom på Chateau Moreau (Chatå Morå) och det ville jag ju. Hungrig som ett as var jag så dundrade väl in med ett ganska hemskt humör. Seriöst, det är faktiskt pinsamt att jag blir så grinig när jag är hungrig! Efter att ha fått i mig lite galette var jag som tur var mitt rätta jag igen i alla fall. Tog en med chevréost, ruccola, parmaskinka och pinjenötter. Låter värsta avancerat ju... Gott va det i alla fall.

Idag tog jag faktiskt lite bilder också!

             

Tänk er att typ allting är svart-vitt och vinrött. Det är asmysigt i alla fall och de som jobbar där springer rumpan av sig så fort det blir typ fler än två bord. Idag satt tre tjejer och fika vid bordet i hörnan med massa kuddar. Såg toppen-mys ut. Det får vi göra nån gång! Där får många plats!

Nu när jag kom ham skulle jag egentligen packa för jag kommer sova i Södertälje imornkväll och i E-tuna på Fredag, men har märkt att jag tycker att det är fasligt tråkigt. Skjuter alltid upp det så länge som möjligt...

Idag sen vi kom hem så har jag städat, möblerat om lite grann och nu sitter jag här... allt förutom att packa.

Så här såg det ut förut (Jenny råkade va modell igår):

             

Nu ser det ut så här:

             

Det är ju ingen jätteskillnad men det blir nog bra mycke lättare att komma åt mina kläder och så nu. Plus att jag inte behöver ha datorn i knät om jag sitter i soffan eller sitta på golvet om jag har den på bänken.

Men nu ska jag väl gör ett ryck och packa ändå!
Nä, det får nog vänta till imorn.

Happy thoughts, happy thoughts...
Kissa inte på er!

FIK 3.1 - Bönan 2 i Kungshallarna, Kungsgatan 44 & sol åt folket!

Kom på att jag har en till fikaupplevelse att dela med mig av! Igår kom nämligen Jenny (Nyström alltså) in till stan och tillbringade en riktigt solig lunch med mig. Jag var i lilla Weekday-butiken på Olofsgatan (på sidan av Kungshallarna) hela dagen så närmare till Kungshallarna fick man ju inte. Därför blev det dit vi styrde stegen.. eller ja, de få steg vi nu var tvugna att ta dårå. Lunchen inhandlades på det redan beprövade fiket Bönan 2 som det verkar heta. För mig blev det en rejäl salami/brie-macka och för Jemp en smarrig pasta. Kan verkligen rekomendera dem båda! Seriöst måste prova nåt mer fik-aktigt där nästa gång. Dom har en hel del och det ser riktigt fräsht ut. Men en annan har ju då sommarjobbet fixat ca 100 m därifrån så skojar inte när jag säger att det är nåt man tycker att jag borde hinna me...

Skulle verklgen ha tagit en bild på där vi satt i den varma vårsolen men det hade varit svårt att ta på bara oss eftersom halva Stockholm hade klämt ihop sig längs Kungsans glasväggar. Men vi hade turen med oss! Unga, friska och glada - Vad kan gå fel? Jo en hel del, men det gjorde det inte!

Bjuder på en lite mindre sommrig bild på oss hottiesar från när vi var på väg till Trysil förra året. Med en snabb till på den känner också en mer och mer stark längtan till att den här förbaskade vinter blekheten ska försvinna...


Foto: Elin

Puss & God Natt, kära vän & håll tummarna för att det inte snöar när vi vaknar imorn... Man vet aldrig med svenskt väder.
Keep Up The Good Work

FIK 5.0 - Klara Norra Café, Bryggargatan 8

Så, nu var det verkligen på tiden för ett nytt fik-inlägg. Det här är om ett fik som jag gått förbi flera gånger på väg till Weekday. Det ligger på en tvärgata till Drottninggatan så jag tänkte att det skulle vara ett toppen fik att kila till mitt i shoppingturen längs Sveriges eget Soho.  Därför när jag och Jenny sågs idag efter att jag slutat så blev just det fiket vårt mål.

Redan när vi kom in så var det inte riktigt som jag trott. Det var liksom inte nån toppen atmosfär, som att fiket satsat hårt på att bli ett riktigt innerstads-fik men legat för dåligt till för att riktigt lyckas. Vilket är konstigt för det ligger bara kanske 50 m ner åt vänster på Bryggargatan och du kommer från T-centralen. Det har kanske bara haft lite otur...

Dom hade i alla fall inte så jättemycket fika-material, en hel del smörgåsar och lite pasta-rätter. Jag och Jenny tog varsinn muffin, jag choklad, Jenny blåbär. Hennes smakade mest vaniljsocker och min smakade inte så mycket alls.

Jättetråkigt att behöva dissa det här fiket men det kan inte hjälpas... Det var okej att prova men defenitivt inget man blev sugen att bli stammis på. Ett litet plus för fin fondvägg och matchande kuddar men det väger inte upp för smaklösa muffins och svindyr varmchoklad som man dessutom inte fick grädde till, som vi t o m valde att inte ens prova.

           

Bilder tagna av fotografer Hanell & Sundberg i egen attaljé även kallad mitt rum


***

Som tur var lyfte ju den här bruden hela fikat & om vi inte fikat där hade jag i alla fall gått och undrat hur det va... så en erfarenhet rikare så är vi på det stora hela rakt igenom vinnare.

Make Love - Not War
Peace Out

Thailand, Budda & Gunnar the Man

Det där med Thailand är om min plast-faster med familj som jag och La Famillia var och fikade hos idag. De kom nämnligen hem därifrån för ett litet tag sen. Bruna som as va dom... och så söta som vanligt! Cornelia, "faster", frågade när vi kom vad jag ville ha. Sprite, påskmust eller te? "Eller du kanske vill ha kaffe?" tillade Gunnar, hern i huset. Om jag ville ha kaffe liksom?? Att jag ville! "Men gud, har du blivit så stor att du dricker kaffe?" Haha, nä bara under de senaste tre fyra åren...

Jag sa ju att dom va gulliga... För det va inte allt. Vi fick presenter också. Det roliga är att nästan varje gång vi ses så har det varit jul, påsk, födelsedag eller som nu en resa sen sist vilket gör att man nästan alltid får en liten söt present.

Idag fick familjen en liten Budda, Wille fick en liten drake och ett hajtandshalsband och jag fick en ännu mindre egen Budda och en fotlänk med snäckor på...

        

De fick lite presenter av oss också. Vanja fick ett påskägg, rosa så klart. Skojar inte, flickigare flickebarn finns inte... Gunnar är inte vilken Gunnar som heslt utan han är Gunnar tha MAN! Gunnar som gjort att jag nu svart på vitt har fått mitt sommarjobb på Vete-KattenKungsgatan i Stockholm. Därför fick han och Cornelia två flaskor vin och det ena hette så passande... Café!

Han är också cool för det råkar vara han som är The Man på restaurangen Stadhuskällaren och därför också The Man bakom Nobellmiddagen!! Hur coolt är liksom inte det?!

Just därför fick vi till fikat inte bara fett coola rulltårtan utan också NOBELL-CHOKLAD!!Med avrundar jag för ikväll & laddar om för en vecka till på Weekday. Imorn kommer Jemp till stan och lunchar med mig, kanske blir det ett nytt fik att skriva om. Hoppas på möjligheter till uteservering!
Tanke-kramar till Fiia som far till Gotland ikväll, jag tänker på dig ska du veta...


Hugs!

Dagens Outfit Acctually

Hej alla glada (vilket jag hoppas att ni är, ni känner ju mig! Nä, säger som min ryska balett-lärare: "Jag brokar skåja...")

Detta är faktiskt till Jenny som tycker attt Dagen Outfit-bilder hör hemma på alla bloggar. Jag kan delvis hålla med, men bara när jag har lust. Idag råkar jag ha det! Jag råkar också ha väldigt billiga byxor på mig... eller jag fick dem väldigt billigt.

Det blir Dagens Tips:
Handla på REA! Då gör det kanske inte något att plagget inte är känns helt felfritt i butiken. Har ni aldrig kännt att "Det här plagget hade jag kanske inte köpt om det vi till fullpris, men nu är det ju inte det..." Dessa plagg tycker jag i många fall blir ett av de mest omtyckta och användbara i slutändan. Dessa braxer kommer från Monki i Souk-Gallerian och kostade hela 50 kr.

         

Även jackan min är ett kap. Den är köpt på en Second Hand-butik i Södertälje som jag inte kommer på namnet på. Ursprungligen kom jackan från Bik Bok men det behöver vi ju inte lådsas om och Bik Bok-märket sprättade jag bort det första jag gjorde.

Även linnet mitt kommer från Bik Bok, men det är First Hand om man säger så... Jag fell in löv med det för i början av året i Tuna Park, Eskilstuna, men tyckte i det läget att det va för dyrt. Sen ångrade jag så klart att jag inte köpte det och för nåra veckor sen hittade jag det igen på Bik BokGötgatan i Stockholm och då kostade det 50 kr mindre. Nu är det en av mina favoriter.

Strumpisarna är avklippta strumpbyxor. Hett tips om man behöver långa strumpor och har strupbyxor som av nån konstig anledning inte är tillräckligt stora längre.

Sjalen/halsduken är Koola Anna och köptes in till min plast-fasters bröllop förra sommarn.

Koftan är köpt på Lajm i Tyresö Centrum men "märket" är Vero Moda, don't ask why...

Thats it!
Love!

Okey, Maybe I'm Not The Hottest Girl On Earth But I Sure As Hell Knows How To Have Fun

Okej, från ett mysko inlägg till ett annat mysko inlägg. För resten, är det fett mobbat att skriva två inlägg direkt efter varandra?? What evör, och om jag skrev allt jag ville få fram i ett inlägg skulle ju ingen orka läsa. Tror att många redan skulle påstå att mina inlägg är för långa... Men then don't kolla in bloggen då om det inte passar! Nej, nej, nu ska vi inte va såna. Inte komma of on the wrong foot redan från början liksom.

Nu till tipset:
Jag har ju sagt att den här bloggen även ska rymma grymma knep, knåp, tips & råd om hur man kommer billigt undan men ändå ändå står där lite gladare. Och nu pratar vi ren och skär matriell glädje, shopping-lycka helt enkelt!

Som sagt så träffade jag lite pinglor i stan igår och åt och gick på bio... Men nu råkar ju vissa ha sin praktik mitt i City, dårå, vilket betyder att det är mig alla vill ta sig till. Mmmhmmm... *brat-leende* Detta gjorde alltså att när jag slutat så behövde jag fördriva lite tid tills de andra kom, vilket gjordes dels genom att i panik-köpa en banan på Hemköp vid T-Centralen p g a till en allvarlig hunger som inte skulle stimuleras på minst en timme. Men även genom att spana in en Stockolms Stadsmission-butik som har tillfälligt öppet bredvid Lava i Kulturhuset. Vad råkar man hitta där om inte en trikå-tunika och ett linne med fräsht tryck?
 

Tunikan kostade 65 riksdaler och linnet kostade 20. Självklart, var inte linnet så där tjusigt från början utan det hade ingen som helst urringning och en rygg bred som Grekland. Det jag har gjort är att jag har klippt det så som jag ville ha det, bara sick-sackat med gul tråd längs kanterna. Sen har jag sprättat upp axelsömmarna skruvat ryggen ett helt varv (borde kanske tagit två?) och sytt fast dem igen. Tycker ändå det är rätt najs för totalt 85 kronisar!

Please, ha överseende me min sämsta mobilkamera. Har nästan helt slutat ta färgbilder me dem för att färgerna blir så dåliga men kändes lite fel att ta bilder på de här plaggen i svart-vitt.

Men så är det med det! Nu tycker jag att det är dags att gå och nanna kudde...

Ni är bäst precis som ni är & förtjänar att bli älskade för det!
Good Nigh, Sleep Tight...

Serious Humörsvängningar & K-Brunns-Bojkott

Okej, den här dagen har haft en ganska konstig kurva... Typ så här:


Som Ni ser så började den på ett sisådär hyfsat bra lördagsmorgonhumör, tror det var mycket på grund av ett smått kaosartat lager på Weekday som jag fick i uppgift att organisera om och som blev kalastjusigt när jag va klart med det. Sen också en hel del på att jag fick träffa några av mina favoriter igår. Det blev middag i Kungshallarna och sedan "Dumpa Honom!" på Sergel-bion. Smarrig frulle och skjuts till pendeln var bara början på en kraftig uppgång från den starten. Väl i Södertälje va det först house och det mesta kändes riktigt bra. Sen hade vi vår gästlärar-lektion... och kan ni tänka er! Skönaste killen! Så tre veckor frmmåt ska vi ha honom och han inte bara dansar bra och är fett skön... nej, nej söt lyckas han vara också! Mmmhmm...

Men här kom sen alltså droppet... Varför? Kan nån förklara hur jag plötlsigt lyckades få världens ångest inför hela jävla framtiden? Orkar inte dra allt men kort sagt så är det ju så sjukt mycke grejer jag vill göra med och i mitt liv och det känns som det är omöjligt att få plats med allt! Dessutom spelar det ingen roll för förr eller senare kommer man typ i alla fall va trött på allt och ångra att man inte levde annorlunda.

Eller kommer man det? Måste det bli så? Måste man bli som alla dom där jävla kostymnissarna som har rutin på varanda liten minut av sin dag? Va?

Det är liksom svårt att få det att gå ihop...
Gör du för mycket blir du förr eller senare sönderstressad och trasig och glömmer bort hur det va att faktiskt njuta av det du gör i nuet. Men gör jag inte så mycket som jag bara kan så kommer det ju alltid finnas nånting jag ville göra men aldrig gjorde!

Men va tänker jag så här för?! Jag har ju faktiskt kännt mig så jäkla chill inställd till allt på senaste tiden. Vägra bara keep it that way! Fuck it! Nu lägger jag ner! Som ni ser gick kurvan ju ganska kvickt upp igen. Va tvungen att duscha och pallra mig ivag till en släktmiddag och då fick jag tankarna på annat. Live life happy, fan... Andas in... Andas ut....

Så, det jag skulle säga va:
Från och med nu startar en K-brunns-bojkott! Okej, vissa kanske redan glömt att en gång i tiden undvek eller älskade man att gå på vissa brunnar och för mig sitter det där liksom i reptilhjärnan vid det här laget... men det jag nu bojkottar är inte vilka brunnar som helst utan K-brunnarna! Jag menar, ingen  kan väl ärligt säga att det inte poppar upp någons namn i ens huvud när man ser att man går på en K-brunn? Eller? Är det bara jag som är lite skruvad som vanligt?

Men poängen är oavsett vilket namn som poppar upp i huvudet, en f. d. klasskompis eller en sommarflört, så va tusan har han att göra med K-brunnen. Så nu bojkottar jag helt enkelt alla K-brunnar och passar på att stämma dem också! Jag menar, borde det inte va straffbart att trycka in ett namn i någons huvud bara för att man blir gådd på (?) dagarna i ända?

Klubban i bordet på detta & välkommen att joina!
Peace out, man!

FIK 4.0 - Wayne's Coffee, T-Centralen & Fläng Bigtime!

Tusan, va det ska faras runt hit och dit då då! Inte konstigt att man bli trött! Idag har flänget bestått av till Weekday i morse, jobbade bara till fyra, för att hinna till Södertäljis. Idag va det jazz som gällde. Det är seriöst faktiskt den finaste dansstilen, inte den coolaste men det är fan den snyggaste! Okej, dom här bilderna visar inte i närheten av det jag vill ha fram när jag säger att jazz är asfint, men det är det i alla fall och dessutom är liksom dans utan rörelse som musik utan ljud.Men det jag också bara ville passa på att informera om i detta inlägg var ju Wayne's Coffee på Centralen, som fick stå för min mellis-middag eller vad det nu blev. Nu kanske ni tänker "jasså, det där vid spottkoppen, där folk springer förbi i 190 och där dom precis har byggt om så att man nästan ännu mer blir påsprungen om man sätter sig för en liten paus och där det nu finns ännu färre sittplatser så att det inte ens är nån idé att köpa annat än take-away längre och ..." men närru, särru! För det råkar vara Espressohouse, och det är just därför som jag nu rekomenderar att om man ska fördriva lite tid på T-centralen och behöver eller vill ha något i magen så ska man istället söka sig en trappa upp. Alltså i höjd med Klarabergsviadukten, liksom mot centralstations- hållet till... Wayne's Coffe! Hajish??
Det är lika tjusigt som vilken annan cafékedja som helst bara lite mindre mitt i stressen men ändå nära till alla tåg, bussar, tunnelbanor osv. och inte riktigt lika dyrt som det andra caféet vid spottkoppen, mitt emot Espressohouse, Rizazzo, Rizozza, Rizazza eller nåt sånt.

Litet tips alltså om du ska ta ett lite mer chill fika i farten eller om ditt tåg är försenat (dessutom är det riktigt värt att prova deras bagels.. Inga färdiga i plastpåsar här inte! Dom värmer brödet och grönsaketerar på plats. Mums!)

Tack & God Natt!
Imorn är det Allice, Lollo & Oskars sista dag på APU:n så då kanske det blir ett nytt lunch-place att skriva om imornkväll, om inte annat så lutar det åt bio me lite girls... Nej, sängdags va det ju!
Om inte annat... I'll be back!

FIK 3.0 - Bönan 2 i Kungshallarna, Kungsgatan 44 & The Weekday Life So Far

Det börjar bli bäst väder EVÖÖÖÖR igen! Wohoo!

Nyss hemkommen från min tredje dag på Weekday. För den som inte vet det så är jag där på praktik i två veckor. Det är kalas! Grymmt chill människor men en himla massa att göra hela tiden. Jag leker lager-råtta och packar upp, märker och sorterar "komp" och nytt för det mesta.

Men nu tyckte jag att eftersom jag faktiskt sagt att jag ska informera, rekomendera och varna för fik runt om i världen så ska jag faktiskt göra det...

Alltså... Igår lostade jag helt track of time! Jag började känna mig stressad och värdelös. Efter ett tag kom Adina och sa att jag kunde gå på lunch och klockan visade sig vara tolv. Tror fan att det började kännas piss! Elin hade ingen mat i magen! Ingen matlåda, Oskar och Lollo ända bort vid Stureplan och en Fiia som var tvungen att hinna tillbax till skolan sin. Vad skulle jag ta mig till? Jo... Lilla Alice hade kanske inte ätit. Så var det så vi gick till Kungshallarna. Det va så fint väder att vi nästan ville ta med oss och sitta ute.

Typ så här najs är det med sol:
Foto: Martina

Eftersom ingen av oss var sugen på något kryddigt så hamnade vi till slut på lilla fiket i hörnan, direkt till höger när du kommer in. Bönan 2. Det är asnajs!! I alla fall om du vill kunna fika eller äta en lättare måltid och fortfarande va mitt i smeten. Sitter man vid fönstret, sitter man i princip på Kungsgatan. De har fräsha grejer och har fikat där en gång tidigare med pappsen och vad jag kommer ihåg så är kaffet där minst lika bra som nån annanstans. Idag blev det bara en ramlösa till min mycket smarriga sallad ála Grek. Det finns inte så jättemycket sittutrymme och det är bara höga stolar men det är trevlish ändå. Annars är det alltså helt kalas.

+++ och inte mer för att det saknar mysfaktor.

Have a nice life! Chao!

RSS 2.0