En Rörig Helg...

Hej Den Som Vill Ha Ett Hej...?

Den här helgen har varit rörig på många sätt men jag vill inte hänga ut alla sätten här... Det har nog delvis varit konsekvenser ända ifrån att jag kom hem från Göteborg förra fredagen, jobbade lördagen, var sjuk lördagkväll, söndag, måndag, tisdag, jobbade onsdag, torsdag, fredag, gick på kräftskiva på fredagkväll, jobbade lördag, hade kompisar hemma lördagkväll, gick på bio söndagkväll, jobbade måndag, åkte ut till landet efter jobbet... Chillade... Kom hem idag.

Mitt liv förvirrar mig...

Här är lite blid-plock från helgen



Sliten Elin mitt i veckan...

Kraftskiva hos Syslingarna Bergström - Här bjöds man upp till bugg. Saknade min sanna bugg-kamrat!

Finns det handbollsspelare på en fest så lyckas självklart alltid Fiia hitta dem... Hampus leker spöke?


Jenny tyckte nån va snygg... och italienare träffade vi också!


På lördagkvällen kom man hem till färdig middag... Det är kärlek!


Kära Maria va i stan! Snygga brudar!


Ännu snyggare brudar?? Nja...

Te-baljan och filtarna va framme... En mycket mysig kväll!

Inga bilder darifrån men har haft det jätteskönt på landet i två dar... Behövde det. Imorn blir det tbx till jobb, börjar 11.20 så det blir skönt.

Skriver nåt roligare när jag känner mig lite roligare för det är det minsta jag känner mig just nu och ingen kan kräva nåt annat.

Pussar på alla & tack för ni finns när det jag minst behöver är att vara själv.
Dröm sött

FIK 27.0 - Djurgårdsbrons Sjöcafé, Galärvarvsvägen 2 & Två Trötta Homies Från Vacksta

Hello You!

Hemkommen nu och strax på väg i säng. Klockan är nio men ja, jag är trött och behöver sova. Började blöda näsblod på jobbet idag (chilla mannen, det va på rasten så det va ingen katastrof och det va inte så mkt heller), det är Elins kropps teckenspråk för "Du har sovit för lite och jobbat för mycke!" Jobb är najs så det offrar jag inte men sova är skönt så det ska inte bli nån stor uppoffring att gå och lägga sig tidigt ikväll. Speciellt med tanke på att det kanske blir lite slarv med sömnen i helgen... Men whatta hell, I'm SUPERMAN!

Idag efter jobbet träffade jag Lina!! Superskoj o se den bruden igen! Hon va också halvt död så vi va liksom på samma våglängd... Jag mötte henne vid Gröna Lund där hon jobbar (coolt!) så tog vi oss mot City men fastnade vid fiket precis innan man går över bron - Djurgårdsbrons Sjöcafé!

Där blev det för mig kaffe och morotskaka, höga poäng för den, och kaffe, höga poäng för att man kunde få påtår, läget höjde poängen ännu mer. Sittplatser på veranda längs vattnet, men vi satt på en rund flytbrygga. Den guppade lite läskigt men det va najs ändå. Så poängen landade väldigt högt alltså men med ett litet minus för att de hade mage att ta 40 spänn för en latte! Då har man storhetsvansinne! Men visst, med det läget, fullt med turister och sommar så är det väl klart man passar på att tjäna pengar... Stilpoäng!


Utsikt över hela kajen längs Strandvägen. Tallriken va inte riktigt så grön, det är jag som har spökat lite med bilden. Puddingen Lina själv!

Med de orden får det nog va nog för ikväll.
Sov sött, alla sommarlovs-innehavare, men inte än på några timmar... Det är bara tragiskt...
God natt!

FIK 26.0 - CONDECO, Fredsgatan 14, Kompassen 1 trappa, Gbg - Fika Nr 2 För Kvällen

Eftersom jag är i gasen så fortsätter jag med ett till fik som jag vill breätta om...

När vi fikat klart på Café Tin Tin så ville vi röra på oss men hade lite delade meningar om vart vi skulle ta vägen. Resultatet blev att vi promenerade omkring ett tag och sen satte oss på Condeco där Yamina tog en kaffe mest för syns skull. Nu efter att ha tittat på deras hemsida (http://www.condeco.se/index.html) önskar jag att jag också tog en kaffe där eftersom allt deras kaffe är rättvisemärkt.


Underbar kvalité på min mobilkamera...

Stället va i alla fall fett najs. Det fanns riktigt många uteplatser som låg ut mot ett litet torg och trängdes med en hel del andra mysiga restauranger och dylikt, mitt bland alla stans största shoppingstråk. Kan inte säga så mycket om insidan med att döma av det lilla jag såg så verkade det väldigt fräscht. När vi gick därifrån så gick vi genom en passage genom gallerian Kompassen och såg då att caféet även bestod av en övervåning med lite mer barliknande servering. Fett naajs...



Vill man fika mitt i centrala Göteborg så tycker jag helt klart att det här är ett ställe att slå sig ner på. Dels för att det är fräsct, dels för att de är starkt inriktade på fairtrade, eko och hållbar utveckling. Tummen upp för det!

Nu får vi se om jag överger datorn för TVn eller nåt liknande men har ett fik till att skriva om. Haha, just nu är det inte så tokigt att va sjuk...

Have a nice life...

Höres!



FIK 25.0 - Café Tin Tin, Engelbrektsgatan 22, Göteborg & På Bättringsvägen...

Yo!

Livet som krasslig verkar som en kort kapitel i min livshistoria. Åtminstone för den här gången... Jesus verkar digga mig så mår mycke bättre idag.

Men eftersom jag ännu inte är i rätt skick för att sticka ut på hyss, delvis för att jag antagligen fortfarande smittar så ägnar jag nu en liten stund att recensera de fik jag besökte med mina kära vänner i Götet.

Café Tin Tin - Efter att vi förra måndagen nått Göteborg och dumpat våra tunga väskor hos min kära moster så fick vi skjuts in till stan för att träffa Yamina och Johan som skulle åka hem dagen efter. Yamina som va den med kollen ledde oss till Café Tin Tin i utkanten av själva Göteborgs centrum, vid ändan av Avenyn som vätter mot Stadsbiblioteket, en bit upp på en tvärgata. Ett café som vars inredning kändes som en lustig blandning av det gamla Grekland och en Tin Tin-serietidning. En otippad hit faktiskt! Stället var fräscht med beigt kakel med blåa inslag och ett stort antal tavlor med Tin Tin-motiv. För mig blev det en hallonpaj och kaffe. Är man osäker på sitt val så kan jag säga den är ett säkert kort och om inte det faller i smaken så var morotskakan som Enni valde också smaskig. Tog inga vidare bilder där men en på Johan och Martinis fick jag i alla fall...


Bilden uteplatserna är snodd från google därav den fjuttiga storleken. Btw kom den från en blogg i Göteborg med samma nich (?) som jag... FIK... Vet inte hur jag riktigt ska ställa mig till det.

Vi ville ha plats ute men det va smockat at the moment men om vi suttit där så hade jag säkert kunnat säga att de var att rekomendera för de verkade mycket trevliga, speciellt med takne på att caféet låg lite avsides så att det inte va så mycke trafik. Juste, nämnas bör också att toan va cool med lite annorlunda vinklade väggar och ett doftljus som luktade vanilj. Luktade nästan för mycke men hellre vanilj än lite vanligare lukt på en toalett...

Simma Lugnt! Sommaren är lång...
Löv...

Veranda Bigtime!

Hej Hopp, Gummis***p?!

Har tillbringat hela dagen i soffan ute på verandan på baksidan och här ligger jag fortfarande.
Min dag har sett ut så här:


  • Gick upp och satte mig ute i soffan.
  • Åt frukost med mor och far och Wille.
  • Gick och hämtade mitt täcke.
  • La mig ner.
  • Låg ett tag.
  • Låg ett tag till.
  • De andra drog och handla och pappa och Wille åkte till landet. Jag låg kvar.
  • Tog ut datron och låg med den i knät ett tag.
  • Mamma kom hem.
  • Satte mig upp. Åt lunch - Nyponsoppa och lite varma mackor.
  • La mig ner igen.
  • Somnade.
  • Vaknade vid halv fem - Mamma hade tydligen klippt gräset men inte hade jag märkt något.
  • Satte mig upp, mamma och jag fikade - Kaffe, te och marie-kex med nutella på. Smaskens!
  • La mig ner, läste lite tidning.
  • Vi fixade lite middag och satte oss och åt den.
  • La mig ner och läste lite till.
  • Slog på datorn igen...
  • ... och här är jag nu.
Det posetiva är att jag inte har blivit sämre i alla fall så det känns bra. Ska inte ropa hej men iaf. Nu ska jag förflytta mig in till soffan inomhus och till på Batman 6:an.

Chiao!

Hej Min Kära

Antar att det va du som skrev den lilla anonyma kommenteren till mig här om dagen. Visste inte hur jag skulle komunicera med dig nu eftersom jag inte har ditt mobilnr och internet är billigare. Det finns ju facebook osv men nu blir det en liten hälsning här istället...

Det va underbart att få ett litet livstecken från dig. Hoppas du har det bra i solen (som jag hoppas är framme). Stek lite för mig också som sitter här influensa-sjuk bland molnen.

Det har redan hänt flera gånger att jag tänkt vad ska jag göra? Ja, jag kan ringa Jenny och hitta på nåt! för att genast komma på att nej, det kan jag ju inte alls. Det känns muppigt... Men läget är stabilt i alla fall och när det inte är det så ringer jag och antagligen flera gånger innan dess.

Kom här om dan att tänka på det där med att vi gjort så fasligt mycke grejer... Kommer du ihåg den där gången vi klättrade upp på sandhögarna vid det där gustaget eller vad det nu va bara en liten bit ifrån dig. Vi började gräva i en sandhög och stötte på nånting. Vi började en arkeologisk utgrävning... Vi måste varit en ganska konstig syn. Två ungar som sitter och gräver på toppen av en stor sandhög där vi absolut inte borde ha varit. Ofta vi egentligen dessutom lyckades gräva precis där den där jäkla vad-det-nu-va-för-nåt-grejen. Kommer bara ihåg att den var av metall och tung!

Kom bara att tänka på det i alla fall... vet inte riktigt varför. Men miljontals pussar på dig! Vi hörs snart! Jag älskar dig...

FIK 24.0 - Café Sense, Bottenplan PUB-huset & SVINFLUNSA!

Wohoo jag är sjuk! Skitkul...

Kom hem igår, dog på verandan, åt middag och dog igen. Så slut blir man väl inte bara av att jobba? Näe, mamma kollade genast upp symtomen för sommarens flunsa - Svininfluensan!

Syptomen: Ont i halsen, huvudvärk, ont i kroppen, feber och hosta... Ding ding ding! Alla rätt! Elin har just vunnit svininfluensa! Grattis!

Inte riktigt nog me det. Det var ju de här två veckorna som jag skulle jobba på riktigt och mamma och pappa skulle till landet. Men nej, nu blir det inget jobb, inga pengar och mamma stannar hemma för min skull åtminstone till jag börja rbli bättre.

Jaja, jag ska ju inte vara sjuk för evigt  i alla fall... Så nu passar jag på att skriva om lite fik för att muntra upp mig.

Café Sense - Nu var det ett tag jag va där men iaf.  Såg det när jag va i stan med Hayen för länge sen men hade ingen anledning att fika där just då så skrev in det i bloggen för att inte glömma bort det och när jag, Jenny, Niffe och Phia för nån vecka sen efter lite affärtittande var redo för vårt andra fika för dagen så var det dit vi styrde stegen.



Mästerfotograf Niffe

Själva fiket är bättre än dess utbud men utbudet är absolut inte dåligt. Jag och Phia som inte ätit på Bolero tidigare va hungriga och splitade på två foccacia så vi fick en halva från båda sorter. Phias va godast och den va med kyckling och mozzarella så den kan jag rekomendera.

Orkar faktiskt inte skriva mer om det men det är ett fik värt att besökas. Inte så smockat jämt och ändå nära till allt. Tummen upp!

Återkommer säkert senare för lite mer tidsfördriv...
No kisses - I'm contagious!
Love!

Hemma Igen - Fortfarande Snygg, Fortfarande Singel

Yo, my little homies!

Hemkommen sen några timmar från en superhärlig vecka i Göteborg! Mycket har hunnits med:

  • Tåg 5 timmar...
  • Fika i stan med Yamina och Johan som skulle åke hem dagen efter.
  • Grundmålning av huset
  • Massa kaffe
  • Bad vid en liten GBG-sjö
  • Första lagret av riktiga färgen
  • Liseberg! (Vi höll på att banga p.g.a. ösregn men det lättade, köerna blev kortare och vi körde på bland några få molntussar)
  • Sista, slutgiltiga och avgörande lagret på huset.
  • Shopping i den mysiga staden Göteborg
  • Häng på en strand med tre supersköna Mölnlycke-bor
  • Till slut tåg 5 timmar hem...
... och nu sitter jag här!

Har tre fik  och ett antal fynd att upplysa världen om men det får bli en annan dag för jag ska jobba imorn och behöver därför min sömn i natt. Men här är ett "litet" plock av veckan:


Hårt arbetande töser...


Fika var en viktig del av arbetet...


Snygga målar-bruds...


Coolingar bland alla fjortisar på Liseberg...


Som alltid: Fika-paus! En kula Daim-glass & en paranöt/ kola... och en liten kaffe så klart!


Vi var ju tvugna att roa oss i kön till Balder på nåt sätt...


Yamina roade sig på sitt sätt...



Dan efter var vi tillbax till målandet...


Här är det paus för att färgen är slut.. Undra varför?


Då va huset målat! (Eller ja, vi målade två sidor, en hade Linda och Juha målat innan och en kommer de få måla efter) Annie skulle promt vara med på bild så det fick hon, den sötnosen!


Denna eftermiddan bar det av in till stan. Yamina skulle hem och preppa utgång och vi andra drog ut på shoppingrunda!


På väg hem från stan träffade vi tre tjejer som vi snackat me på bussen dagen vi kom som bodde i Mölnlycke där vi också bodde. De bjöd me oss till en stranden liten bit ifrån oss...


Det blev kladdkaka, gifflar, cola & burn med piggelin! En solklar hit!


(Ett av mina fynd! Blev kär i dessa på Topman i Sthlm för nån vecka sen men ansåg att jag inte hade råd då de kostade 249 kr & jag inte behöver glajjor... Råkade dock hitta dem i Gbg Bik Bok där de nu kostade 69 kr... Karma!)
Tack för en supervecka, Martina, Enni, Yamina, Johan, Linda, Juha, Annie, Kamilla, Matilda & Sofie! 

Puss & God Natt, Alla Levande & Döda!
See You In Another Life!
Hugs!

GBG


Drar till Götet en vecka, lever livet och målar hus med dessa två solstrålar + Yamina som redan är på plats!

Pussar!

FIK 23.0 - Bolero Bueno Café, Klarabergsgatan 25 & Tjejor Jag Inte Träffat På Länge!

Började dagen i Kungsör. Åkte dit med mamma o pappa till Farmor o Wille som varit där hela veckan. Hade ingen lust att vara ensam hemma. Därför va det bara till att stiga upp vid sex, ta tåget från E-tuna vid sju och börja jobba 8. 50. Kom hem för ett tag sen och har nu avslutat min toast  framför Harry Potter & Fången Från Azkaban som mor, far och Wille fortfarande sitter klistrade vid. De har besämt Harry Potter-kväll (Wille ska skolas) och har därför hyrt 3:an, 4:an & 5:an och köpt en massa Ben' n' Jerry's! Tycker om min familj...

Men det här med Vete-Katten leder mig osökt in på att jag var och fikade med trevliga tjejor i måndags (tror jag det va iaf). Det va superkul att få träffa Jess, Niffe & Phia och Hanell också såklart. Vi började med en fika på Bolero som ligger mitt emot Åhlens vid Sergelstorg. Det är ett himla bra ställe faktiskt! Många olika sorters mysiga sittplatser och inredningen ger lite restaurang/ club-känsla. Vi satt ute och det blev lite mkt ljud eftersom tiotusen bussar gick utanför. Men det va najs ändå...


Gammal Bild
Amanda va inte med och fikade idag, men hon kunde ha varit!
Det va däremot Jenny och Phia som inte är med på bilden

Ska avsluta skrivandet om denna fikadag lite senare men nu skriver pappa och glassen. Dags att rusa!

To Be Continued...

MJ - The Greatest Entertainer Of All Times!



"... How Much Can A Human Take..."
From the speach by Marlon Jackson, Michael's brother

"Have You Seen My Childhood?"
"Childhood" by Michael Jackson

Om ni inte såg det i tisdags så ta en titt på det nu. Från Michael Jackson's Memorial: http://www.youtube.com/watch?v=g5YEOv17fIg

Tack, Michael Jackson, för allt du gjorde för popen, dansen och miljontals av människor!

Swedish Tribute To Michael Jackson!

Innan jag skriver nånting annat så måste jag berätta om gårdagen! Den sammanfattar ganska bra mitt mood och dess causes de senaste dagarna.

Dels träffade jag Jenny (N) som jag (om jag inte träffar henne vilket jag antagligen inte kommer göra eftersom hon antagligen packar sönder just nu) inte kommer att träffa på ett år eftersom den filuren åker till USA och är cool ett helt år. Vi drack kaffe (tummen upp!) och hon fick en liten hejdå-present av mig. Fattar du hur konstigt det va att krama dig för sista gången på ett år? Men vi kommer i alla fall höras stup i kvarten... Thank God for Internet!



Var helt skakis efter det, på väg till nästa stora happening of the day. Säger bara det att över 300 dansare, samlade i ett o samma syfte. Alla för att hylla Michael Jackson, alla till 100 %! Det va underbart! Sök på "Swedish Tribute To Michael Jackson" på Youtube och om inte den inte lagts upp än (den ska läggas upp ikväll) så titta på: http://www.youtube.com/watch?v=je1KOcBYGjM

Once in a lifetime oportunity and I was there! Jag, Niklas, Malin, Elin, Ellen, Anna + 300 andra dansare!
De som ville stanna kvar och dansa på Stureplan kl 23 blev bjudna på middag på Golden Hits! Så jävla underbart gjort av Bounce som arrangerade det hela, Richard Herrey som delade med sig av sin club och alla andra som var med och engagerade sig!


Plattan var ovanligt färgglad denna dag...

Don't Ever Forget To Love! Don't Ever Forget To Laugh! Don't Ever Forget To Live!
Don't Ever Forget Michael Jackson!

Mer Snygg - Mindre Plånbokssmärtfri

Under fredagen men Jempen min inhandlades även vad jag skulle vilja kunna kalla ett kap på ny öppnade American Apparel bredvid Kungshallarna. Tyvärr, var det inte det men jag tycker inte om den mindre för det. Jag intalade mig själv att vad ska man tjäna pengar för om inte för att spendera dem på den man verkligen tycker om. Det hjälpte också att tänka att om jag köper den här så kanske jag inte behöver köpa två ända billigare, intelika älskvärda tröjor av sämre kvalité... Detta resulterade till slut i alla fall i ett köp! Så även för Jenny som fann en underbar tunn jacka i ett glansigt material. Har redan spanat in en likadan fast i en annan färg men det blir när plånboken blir glad igen... Här är i alla fall min skönhet!


Den kommer inte riktigt till sin rätt på bilden men vi ska gifta oss på söndag!

Bilden är förövrigt från i lördags då det blev en smärre BBQ, marsmallow-krig och bastu hos min kära syssling Victor.

Nu är det hög tid att sova!
Puss, alla mina bananskal...
Dröm om varckra ting som Fredrik Reinfeldt i bikini!

FIK 22.0 - Runt Hörnet, Korsningen Sveavägen/ Apelbergsgatan & "Små Skandaler"

Ja, lG-sent kommer nu i alla fall en bit av var jag har att dela med mig av de senaste dagarna.

Utan vidare inledning går jag direkt till fikandet:

Jag och Jenny tog oss en mysig tur på stan och skulle därefter gå på bio. Vid tidig middags tid var vi sugna på paj. Då vi inte hittade nåt ställe nära biografen Saga som kunde erbjuda det så blev det tillslut ett fräscht och väldigt grönt litet pastaställe. Man kan tycka att man då borde ta pasta men nej, vi var sugna på sallad!

Det var ett mycket trevligt ställe må jag säga. Förträffligt lämpat om det är mer mat och mindre fika man är ute efter... Det ligger alltså på Sveavägen från Konserthuset sett mot Rådmansgatan.


Pussar på Jenny!

Efter vår måltid blev det bio. Saga är en mysig biograf, uppenbart något underskattad... Vi var kanske tio pers i salongen. Filmen som sågs var "Små Skandaler" med Jessica Biel i huvudrollen. Bra film en sån man ser, uppskattar och lägger bakom sig.


Fin film med mer djup än den kanske framhävde...

Höjdpunkten hur som helst kvällen igenom var ändå sällskapet! Punkt!

Chipp Chopp Filibom!
Puss!

Mkt Nu...

Grej på grej på grej den här helgen! resultatet tre fik, en bio, två inköp som ska dokumenteras! Tyvärr hinns inte det med just nu heller. Ska om några minuter pysa till en viss Hanell som fyller 18 på söndag... Idag ska det bli fika och jag ställer upp som andre tårtbakerska. En sån här kanske?

Spana in www.pinkcakebox.com! Underbar inpspiration!

Nu måste jag pysa! Recap får komma nån annan gång!
Lots of  X's & O's


Peace Trust ála Indiska

Yo mega flow!

Sitter inne vid datorn fast det är så fint väder men jag har en hyfsat god anledning som just nu är en hemlis och dessutom blir jag lack på att det är för varmt! Jag skiter i att man inte ska klaga för att vi brukar ha sämst sommrar i Sverige! Jag tycker somrarna brukar bli jävligt bra ändå och just nu så är typ det enda man kan göra att ligga på en strand och doppa sig då och då för att inte dö i värmen. Jag får det att låta som nåt jobbigt men man har ju gjort det ett tag nu... Nu vill jag kunna promenera i stan och cykla till mysiga ställen utan att få huvudvärk av vätskebrist!

I alla fall... Igår efter jag slutat jobba uträttade jag lite saker i stan som också är hemlisar och självklart fastnade jag lite här och där i sommar-rean. Det är så illa! Det här va första gången som jag kollade runt i rean... Hur är det möjligt? Elin har nästan lagt av med shopping!

Men frukta icke! Klart jag fyndade ändå... En ljusstake att ha på rummet nästa år 39 kr, ett par svarta typ virkade örhängen 29 kr & en linne som stöder Peace Trust, en organisation som jobbar för bl a barns rättigheter i Indien, 69 kr. Allt från Indiska. Tadaa!


Råkar sitta vid stora datorn som inte har det vanliga enkla redigeringsprogrammet så fastnade i Photoshop och råkade som vanligt överdriva bilden jag bara tänk att fixa lite grann... Jaja, linnet är vitt och molnet är blått och lila. Får nog leva med att Photoshop aldrig kommer bli min grej men hey, man kan inte va grym på allt!

Mammsen är ledig idag så nu vankas det fika. Inget avancerat som förtjänar att publiceras men skulle jag vilja så skulle jag kunna göra islatte för det har en viss Elin lärt sig. Lägger upp recept en annan gång...

Pusseli-puss & krameli-kram!

RSS 2.0