FIK 43.0 - Svallings Konditori, Stamvägen 2, Tyresö & FIK 44.0 - Hamngatan Stories, Gallerian, Sthlm

Nu har man varit igång ett tag så har inte varit in på datorn något under de senaste två dygnen. Fiia och Jenny kom till mig i torsdags. Det va mysigt. Det blev sleepover med allt vad det innebär som trevlig frulle osv. I det här fallet innebar även det vaccinering mot nya influensan så där på förmiddagen tsm med pappa, Jenny banga. Rätt eller fel med vaccin, bra eller dåligt... Åsikterna är många men gratis är väl gott och det är säkert bra. Men jag har i alla fall fortf ont i armen!

Efter sprutorna hade vi ju varit så duktiga så det behövdes fika i magen som tröst. Det blev fyra feta bitar morotskaka som åkte med hem från Svallings. Det är ett najs ställe men de byter ägare typ jämt så det känns som att ingen hinner landa och få det personligt som det va när jag va liten.


Carotcake!
Va tvungen att leka lite med bilden...

Senare drog vi i alla fall in till stan. Uträttade lite ärenden och gick och spanade in ett projekt i Gallerian där ungdomar hade gjort foton, affischer och videos som skulle handla om mångfald som man fick rösta på (vi röstade på Jennys brors bidrag såklart). Man kunde vinna 100 kr på expert eller Hamngatan Stories, Jenny hade redan varit där och vunnit en gång och vi vann igen. Helt plötsligt hade vi 200 spänn (haha) att fika för... So we did!

Hamngatan Stories har jag aldrig fikat på förut för att det ser väldigt dyrt ut och ligger just där folk springer förbi som mest i Gallerian. Det man inte tänker på är att de har även en stor del sittplatser lite mer i skym undan. Men det va smaskens i alla fall och det va kul att få chansen att fika där för att det är ett bra mitt-i-shoppingen-fik utan att behöva paya för det. För det är ju så att om jag skulle vilja sitta ner och mysa länge så har jag itne tänkt mig att det skulle vara där... men jag tror faktiskt att jag har bytt ståndpunkt lite. Dessutom va hon som vi handlade av astrevligt. Alltid ett plus!


Fotografen Fiia körde en distans-fika-bild. Avancerat! Inte vad man får alla gånger...


Hots at Hamngatan

Yes, så så låg det till. Jag åkte alltså in till stan, hänkade i affärer och fikade och kom hem inte ett öre fattigare... Stort! Pös sedan hem, åt smarrig middag, sen gick jag, Jenny och Malin på ferre hos Backes kompis Rosen. Det visade sig i slutändan bli en väldigt lyckad kväll. Har nu till slut kommit hem och ska nog vila en snutt för sen är det tänkt att det blir mys hos Hulta ikväll. Kul att träffa lite Vackstafolk!

Hörs sen kanske
Wish me a good nap...
Yo, homes

Diggar Det Här Höstlovet...

... Sitter och cashar in känslan av att få saker gjorda! Har mer jag vill göra men det är grymt i alla fall. Har bokat buss hem från Trysil så jag hinner hem till studentkryssningen i mars, har kollat flyg till LA, behöver bara få bekräftat att det är OK att jag bokar för Jemp (lite knepigt eftersom detär nio timmars tidförskjutning och hon inte har höstlov), har ringt Weekday, tydligen har mitt mail kommit bort eller nåt så skulle skicka ett nytt så skulle Pauline höra av sig om det var något intressant, och nu har jag sytt klart en andra soffkudde till rummet på Vacksta.


Hm.. vet inte om jag ska tycka att blixten får dem att bara se jätteskumma ut eller inte. Det är i alla fall dubbelt tyg. Det undre är rosa/lila och lite metallic glansigt... tänk viskos tror jag haha... det övre är lila och transparant och rätt skimmrande (fast inte riktigt så skumt som på bilden).

Jepp, funtar på att sy en till fast hjärtformad för har lite tyg kvar (det va typ ett par gardiner nån hade lämnat i en varsågod-att-ta-påse på skolan) men det får bli imorn i så fall. Nu ska jag snart gå och möta pappsen vid Alléplan, kan va skönt att ha naft näsan utanför dörren åtminstone nånting idag, vi ska ta hem sushi, sen ska han åka och va båtvakt hela natten (man måste göra det typ en gång per år för båtklubben) så då kommer nog lite färdig kryssade tjejor hit och myser. Madre och Wille är i Borlänge. Det här blir skoj. Är sugen på sötsaker så vem vet, vi kanske bakar ikväll... We'll se!

Drar jag mig!
And don't forget the fries...
Lejtöör, dudes

FIK 42.1 - Store & Coffee & Effektiv Dag På Stan

Yes, när jag somnade igår så for en tanke genom mitt huvud vilket det gör nästan varje kväll (haha en tanke nästan varje kväll... haha you go girl!) nä men tanken "till när behöver jag sova för att ha sovit åtta timmar?" jag rår inte för det, men jag räknar ut det. Så när jag vaknade två min över tio imorse så va min första tanke "YES! Jag har sovit åtta timmar!" Stört jag vet... När jag sen gick upp märkte jag att jag hade somnat om och sovit en timme till fast jag trodde att jag bara låg och drog mig. Wierd!

Enough om min morning nu...

Åkte in till stan, pratade med Adina på Weekday (ska ringa Pauline imorn tydligen), köpte knäsockor på Indiska(About theese: kom att tänka på att julklappar ska köpas i tid och post till the US kanske inte är den snabbaste om jag inte kommer dit och att Indiska som vi sagt inte finns i Amerikatt så... Men kom sen på att jag själv var väldigt sugen på dem och att det kanske inte ens när det är som kallast behövs sockor i California så donreade dem till mig inför nästa vecka på APUn då det tydligen är kallt i atteljén ute i Mölnbo. Men vill du ha ett par så kirrar jag ett par till annars tänker jag hitta andra coola saker istället... Back to the subject), Sara kom in, jag köpte en ny foudation (MAC is tha shit körde på en ny sån), 3 T-shirts för 99 kr på Stadium åkte med också, sen blev det... FIKA! Säger inte så mkt mer eftersom det va samma ställe som jag och Fiia va på i förrgår men ska tillägga att om ni ska äta sallad där så välj typ grekisk med pasta som Sara och inte med kräftor och bulgur för den va fett torr!


Maniac? Yes!


Okej, som det fika-recensent man är vet man att tar man bild på maten gör man det innan man börjat äta... Det visste inte Sara! Haha! Puss på dig! Och Jemp: Ta en titt på the beautifull socks... You like? Dunderkramar!

Sen drog tjejsen ut till havs på kryssning för myndiga och jag mötte Malin, Denise och Victoria så gick vi på en workshop för Sacha på Balettakademin. Det va skoj!

Nu ska jag sova...
The rest of your life is just about to start...
Dröm om vackra ting som Brad Pitt i tanga... Ouch, det där va inget jag ville att folk skulle veta...
Love



What To Do When You Feel As Cool As Elephant?

Yo mega-flow!

Today has been a good day... (man ska veta i vilken film de säger så)

Började dagen med en stadig frukost idag igen. Inte riktigt lika avancerad som igår men inte så långt ifrån. tunnbröd med skinka och gurka och tunnbröd med marmelad och ost, en rejäl skål fil, hittade blåbär och hallon i frysen som åkte i och detta toppades med en latte. Ni kanske tänker att "men Elin, vem vill läsa vad du åt till frukost?" och nä, det är det ju antagligen ingen som vill men jag vill ju berätta så...

Skulle ju sy idag men det blev inte så för innan jag gjorde det var jag tvungen att skriva ner hur jag gjort mönstret, sen behövde jag kolla vilka tider jag ska "jobba" nästa vecka  m m, känner att det blir en bra APU. Sen kom Jenny förbi, det blev sen lunch, lite mys, "I - Robot" med Wille, mamma kom hem, litet fika och lite senare var det dags att åka till min kusse Johan som fyllt 21. Grattis till honom. Väl hemma igen så har jag nu i alla fall klippt ut mönsterdelarna i tyget och det är ju ett steg i rätt riktning men kom sen efter lite sömmar i en provbit på att jag inte vet med vilken söm jag ska sy och om min maskin verkligen är lämpad. Så det blir väl till att skjuta upp dessa leggings tills jag är tillbaka in school. Surt men vad göras... Syr antagligen soffkuddar till rummet istället nu. Kände mig cool och har haft skoj med redigering nu så här är vad resultatet blev av det också.


Läckert!
Ska vi köra an dagens på det? Det gör vi:
Sammets leggings från Bik Bok, tunika från Lindex, jacka från American Apparel, örhängen som i alla fall inte syns men är snygga ändå från Glitter.

Ska sova nu så jag inte sover bort hela dagen imorn. Då blir det antagligen stan och sen WS för Sacha från Ragdollz (http://ragdollz.se/index.php)Balettakademin.

Chiao, bellas
Kick as tomorrow.
God natt


FIK 42.0 - Coffee & Store, T-centralen, Needed It...

Yes, till slut var i alla fall rummet städat idag, men det var först efter att pears hade slutat jobba och vi hade varit hos Annika och fikat. Grymt fika, helt outstanding! Tack, Ulla (Annikas mor) för den fantastiska fika-upplevelsen!

Men fram mot kvällen hade jag varit hemma tillräckligt för idag och behöve lite social mys-aktivitet. Åkte in och mötte Fiia och Jenny som kom från Norrköping. Jag och Fis-Lisan behövde båda mat i magen. Jenny pös hem - Hon var tröttis. Trodde vi skulle gå till gamla välbeprövade Café 60 men Fiia va nytänkande så vi blev kvar på Centralen och gick till take away-caféet Coffee & Store (på Burger King-sidan av Centralen). Det va grymt! Man kan liksom sitta helt avskiljd från allt spring men man är fortfarande bokstavligt mitt i city. Vi delade 50/50 på en broccoli/ ädelostpaj och en salami-foccatia. Det va najs och då ingick dricka och kaffe eller te till så det blev det sen och varsin kaka till så klart. Gå dit om ni vill fördriva tid på Centralen eller till Robert Pauls Coffee precis mitt emot (men tror det är mkt dyrare där).


Hot stuff... och det är inte kaffet vi snackar om! Bild från tidigt i våras.

Så, recenserat och klart! Helt klart värt flera återbesök! Imorn blir det sy, sy, sy och har jag tur så kommer ingenting roligare i vägen så jag får någonting gjort.

Hey, it's höstlov
Don't worry, be happy!
Sweet dreams

To Night I'm Yours But Tomorrow I'll Be The Last Girl On Your Mind

God morgon, alla glada.

Ja, jag är en dam med humörsvängningar - Deal with it. Jag har just avslutat den bästa frukosten på länge. Den tog 40 min att göra men då ingick det även att Willebror visade mig bilderna från när han och pappa va på Globen igår och kollade på Walking with dinosaurs. Nu ytterligare en timme senare har jag alltså fått i mig:

Ett glas juice, en liten skål fil och flingor, ett pefekt kokt ägg, en skinksmörgås, en marmelad och ost smörgås och en den största koppen jag har (och den är inte liten) med varm choklad. Detta tillsammans med en Elle UK, ett frukost-på-sängen-bord och vår underbara soffa. Det är vad jag kallar frukost!


Ägg i shotglas for the win!

Recept på Warm Chocolat ála Elín:
ca 3 msk vatten, en fet msk kakao, tre msk socker, ca 2 glas mjölk.
Rör ner kakao och socker i vattnet i en kastrull på spis. Rör om tills det löst sig. Tillsätt mjölken späd ut mer eller mindre beroende på smak. Värm till önskad värme. Drick.

OBS: Väldigt stor satts till en person. Orkade själv mindre än halva och den blev också väldigt söt med tanke på att jag hade i en extra matsked socker mot vad man brukar.

Nu ska jag se till att mitt rum blir ett rum att bo i utan kläder över exakt hela bolvet och fyra ouppackade väskor.
Melody Club for breakfast - Nice one...
Pusses


Ledsen...

Hatar att inte vara på top och det är jag inte nu. Vet ju vad det beror på så borde egentligen bara gå och lägga mig, sova ut och börja dagen med en stadig frukost imorn. Ska göra det alldeles strax.

Eftersom jag inte är i fas så tänker jag inte skriva om fikat igår. Eller okej eftersom jag nämner det så måste jag ju i alla fall säga att pajen jag åt på Tidermans va ganska torr och personalen inte den gladaste men hade sällskap av Malin och Fanny från JAM så det gjorde det till ett bra fika ändå. Klart slut (om fika)!

Vill till USA... Vill jätte jätte jätte mycket till USA... Verklilgen jätte jätte jätte jätte mycket.

Gamla torra jävla sverige, gamla torra jävla tankebanor... Det slutar inte uppåt om jag fortsätter med det här. Så vad sägs om att vända humöret? Det är så enkelt men vill jag. Tänk på nåt positivt, det finns för mycket som det är värt att vara glad över, inget blir bättre av att vara på dåligt humör, ingen annan kommer bli på bättre humör av det heller, jag har så mycket jag är lycklig över, jag har så mycket roligt framför mig... Närmare bestämt hela livet.

För många dör, för många är ledsna, alltid skuldkänslor på ett eller annat sätt. Är det rätt?






Läs det här och se vad som händer om man slarvar med måltiderna under en helg!
Är det bara en tom mage som talar eller är jag neråt? Kombination.

Men vill till USA... Det är inte en konsekvens av någont utöver att jag saknar min vän.


Så här ska det se ut!

Kommer ett sånt här inlägg få va kvar imorn när jag läser det? We'll see, we'll see...

Good night, sugar
Get some sleep - You need it...
Krams

Kalas Hos Carro Idag!

Yes, baby, nu har det dansats, fikats och nu blir det kalas. Tjoho! Imorn blir det jobb surt men har chill uppgifter så ändå najs...

Let's Kalasa!
Chiao!


FIK 41.0 - Jacobs Coffee, Sveavägen 102 & "Det Blir Kul!"

Tjosan

Känner att jag tappar lite här på bloggen men det har bara blivit så att jag inte hunnit sitta vid datorn varje dag de senaste två veckorna men åker hem imorn så lär väl fördriva en hel del tid genom att ordbajsa lite här i bloggen.

Jo, men gårdagens bloggskrivningsuteblivning berodde på att jag i princip inte var på skolan på hela dagen. Var uppe vid sju för att åka till stan och besöka slottet med historian. Det va helt ok men det intresantaste jag la märke till var att guiden hade en kavaj med grymt snygg krage i mörklila sammet och en matchande leopardmönstrad slips. Cool kille!

Sulan och Emelie skulle stanna i stan och besöka en synagoga på eftermiddagen så skulle fika/ käka och jag var inte sen med att hänga på. Det knepiga var att jag behövde komma hem och fixa lite grejs till kollektionen för att kunna jobba på lovet men övertalade mig själv ganska snabbt att stanna i stan iaf... Dumt men trevligt. Vi hamnade först på Bolero på mitt emot Åhlens eftersom jag trodde att jag skulle till tåget (för info kolla FIK 23.0). Kan säga att det var lite onajs för de höll på att bygga om så det borrades och höll på en del och sen kom lunchruchen också men det verkade ju helt klart gå bra för dem trots ombyggnaden.

Men p g a detta och att vi hade två timmar att fördriva tills Emelie och Sul hade samling så letade vi upp ett trevligare fik där det var najs att käka. Det blev Jabos CoffeeSveavägen, nästan mittemot Stadsbiblioteket. Aldrig sett förut men det va najs inredning. Herr Jacob själv om det nu var han verkade i alla fall inte ha någon jätte bra dag och Sulans pannkakor och Emelies foccatia verkade inte vara helt prisvärda. Jag hade käkat yougurt på Bolero så tog endast en chailatte som inte heller va riktigt prisvärd. Den var gjord på ganska smaklöst te och det fanns inte ens som alternativ att ta en gjord på sirap - Så mkt godare (och onyttigare)!


Snygg vägg, snygg fotograf... Aah blink!


Cooling, cooling nr 2's pannkakor, cooling nr 3's foto...

Yes, så det kan låta lite som en sågning men nja, riktigt så hårda ska vi ju inte va. Jag satt kvar ett tag efter Sul och Em (eh? Ja..) hade gått och skissade på kollektionen lite. Det var typ andra långsittande pluggande och tidsfördrivande vid de flesta andra borden så det verkade avra ett omtyckt pluggställe. Kanske för att det verkade som att det hade internet. Men störst plus får det ändå för inredningen för den tycker jag var fräsch!

Återvände sedan till skolan, åt middag, drog till dansen, pluggade psykologi, tog två poppingklasser (ska helt klart fortsätta med dem) åkte hem, tittade på Tristan och Isolde som jag precis läst klart i svenskan (ingen hitt att titta på direkt efter man läst boken för de skillde sig grymt mkt) men sen var dagen slut för mig...

Idag har jag haft psykologiprov... Skoj... Nja. Hade ingen dans så nu har jag hunnit göra det jag skulle gjort igår - Soft. Nuär det dags att gå.

Tusan va långt inlägg det blev idag med...
Well, ska man göra nåt kan man lika gärna göra det ordentligt!
God natt-kramar


FIK 40.0 VIKTIGT! - Café Nova, Luna-Gallerian, Södertälje & Seriöst, Läs Min Dröm!

Yesss... FIK nr. 40! Viktigt, viktigt. Det knepiga är att om jag inte missminner (säger man så?) så har jag skrivit om Nova förut, det är bara det att jag inte hittar det inlägget i arkivet och då vet jag ju inte vilket nr det är och det får helt enkelt bli ett nytt.

Slutade halv tolv idag. Det va skönt. Tänkte plugga svenska men visste att det skulle gå obra om jag inte var tillräckligt utvilad så såg det som smartast at ta en tupplur först och vid tre ungefär kom Emelie och frågade om jag hade lust att hänka in till Tälje och plugga psykologi inför provet på torsdag men henne och Hannski-Pannski. Jag var på!

Men innan fik diskusionen så måste jag berätta om stördaste drömmen jag hade där på eftermiddan:

Det började med att jag var med och transporterade en killing till Skansen. Alla tyckte jag var duktig som gjort det och jag blev typ anställd. Det fanns sjukt mkt getter där på Skansen och de hade t o m en dam i sin hage där en av getterna låg på botten för att den tyckte det va skönt. Jag chillade runt på Skansen ett tag och mötte några kompisar uppe på en klippa. Då kom en kille som jag kände igen men inte kunde placera och han kramade om mig som att han kände mig och sa att "jag förstår, de flesta känner igen mig..." Kom på att det va programledaren från "Myror i brallan" och han va fett divig och pussade på mig och höll på samtidigt som det kändes som han skulle putta ner mig från klippan.

Sen var jag på väg hem i jour-bussen med Barbro och det va helt plötsligt vinter. I en backe stannade vi och jag började åka på mina skor som var som pjäxor. Jag blev omkörd av Gurra på blades och även Viktor dök upp på skidor. I en backe tog jag på mig Gurras blades och åkte ner för backen, förbi My och ett gäng me tjejer i tvåan, väjade för en bil och åkte in i vallen på sidan av vägen. De kom springade till mig och trodde jag låg och grät men jag låg och asgarvade! Sen skulle jag gå upp med skidorna till Gurra igen och det va ungefär där Emelie kom in och väckte mig...

... Men annars är jag normal!


Fiket då. Eftersmo jag tror att jag skrivit om det tidigare och det redan blivit ett långt inlägg så tar jag det inte nu men i stora drag så är det grymt prisvärt, skön miljö att pluga i, najs musik, estet-aktigt och det har goda grejer.


Blev en salami/ brie-macksing och Saltå-juice till (den är eko och görs i Järna så inte alls långt härifrån) till middag och kaffe och som ni ser chokladboll till efterrätt.


Pluggandet tycker jag gick förhållandevis bra. Det vi hann gå igenom sitter i alla fall som en smeck nu och resten kommer det också...

Nu ska jag kila.
Bring the flowers while I'm still alive...
Crames


Blev Inte Ensam After All...

Nej, jag blev ju inte det!

Okej, från början kanske. Mamma och pappa och Willebroren åkte till landet i helgen. Hade gärna hänkat för ett ställe där jag slappnar av mer får man leta efter... Men dans igår och jobb idag satte p för det. So there I was, naked and alone, facing the ugly monster staring at me as I was some kind of breakfast... Nä, nu gick det för långt. De kollar på engelska Wallander här i bakgrunden så blev väl lite inspirerad. Poängen var att det va bara det att jag verkligen inte ville va själv den här helgen. Inte av någon speciell anledning men det är ju roligare att inte va själv tycker jag iaf.

Så jag har varit i Haninge C och interuptade Fiia, Jenny, Malin, Orren och Niklas fika. Pös till Fiia sen. Skönaste hänget där. Malin och Niklas satte och lekte med datorn, Jenny sov, jag skissade på kolletion och Fiia tog sig också en tupplur. Det blev middag hos Fiia, Tarzan var ordförandei familjerådet (Fiias pappa). Resten av kvällen va inte lika kul så den orkar jag inte berätta om men fick sovsällis av Jenny iaf.

Igår hade vi ashärlig houselektion. Freestyle rakt igenom. Ingen gästlärare men jag + några hängde kvar ett tag och jag jobbade lite på solot. Pös hem, sov ett tag, Sara kom, vi kirrade najs middag, Fiia joina, sen lite flera och sen... Pictionary!


Okej, Gilli och Backe ägde helt otippat men va ska man säga... Klart jag och Jenny vann (according to me)!


Det var lite klädbytarafton (Sara hade rensat garderoben), Gilli ville uppnberligen ta del av det hela. Resultatet - Inte lika lyckat. Den tröjan gick till mig. Vi blev fikasugna och Fiia var ju in tha house så klart det blev blåbärspaj. Alla va lagom blå om munnen men Jenny tog priset. Kaffe blev det ju off course också. Latte Art àla Elin - Okej, inte så hardcore men man gör vad man kan.

Det är vad jag har att säga om denna helg. Tack, alla toppentösar och män som gjort den kalas. Idag har jag jobbat och det gick helt okej. Nu är det lugna puckar och imorn är det skola. Men hey, det är lov om fem dagar... Cheese! Planerar faktiskt att sy som en idiot hela lovet. en annan är ju för liten för att hänga med alla andra på kryssning.

Fullt ös och snart har det här året gått...
Live a life in slowmotion and maybe it will last longer...
Sweet dreams, my darlings



Sex & Samlevnad På Vackstanäs

Tjenare

Är ingen hejare på att uppdatera dessa dagar och jag orkar faktiskt inte göra det nu heller riktigt för ska låta Amanda gå och lägga sig ifred alldeles strax.

Vi har temadagar på skolan - Sex & Samlevnad. Det är kul faktiskt. Började dagen med en föreställning med teatergruppen "Ung utan pung". Det va asrolig faktiskt! På eftermiddan blev vi informarade om HIV och aids och sen blev det lite identitet och sexualitetsnack. skolan är så gullig. De hade pyntat hela matsalen med kondomer, uppblåsta, påträdda på gurkor och som konfetti på borden. Kul.


Coola och de va faktiskt så där nakna i slutet v föreställningen på riktigt...

Nä nu blir det läggdags!
So long!
Kram kram

Make Sure You Catch Me From My Good Side

Tjolahopp!

... Lite gladare hälsning än vad som kanske egentligen matchar mitt humör. Nu låter det ju som att jag är bitter men nja, jag ska bara plugga svenska. Jag ska dessutom plugga fast jag inte är tvungen och därför är jag så där lagom motiverad.

Det är inte långt kvar på den här terminen! Jag börjar tycka att det känns lite jobbigt. Det är två veckor kvar till lovet, efter lovet har vi två veckor APU och därefter är det fyra veckor kvar till jul... På det här är det en hel del jag vill hinna med. Vi måste göra två större svenska arbeten utöver lektionerna, psykologin slutar till jul så måste göra fördjupningen snart, vill hinna så långt som möjligt på kollektionen och utanpå det här kommer väl annat skolaarbete. Känner mig hyfsat lugn ändå men blir lite fundersam av tanken att det blir typ en dag i veckan som jag är effektiv och det är tisdagar eftersom det är dans de andra dagarna förutom fredagar (och hur mkt vill man jobba då) och söndagar (och då jobbar jag varannan). Hmm... Ja, det är väl bara att köra på och se hur långt man kommer.

Nu ska jag i alla fall sätta igång med svenskan (eller jag ska bara äta middag först) så nu jävlar...

Här är lite bilder från modevisningen i Luna-Gallerian för Baggiumgymnasiet:


Vi alla uppställda och fina efter två små lyckade minuter av snygg modevisning. Cyckeltröjan och den gula klänningen på Minna är mina verk.


Jag färdigsminkad och snart färdigstylad (jag fick hästsvans) av Nilcole i tvåan på Baggium. Hon va skitduktig verkligen. Kunde sina grejer.


Nu ska jag kila till middagen. Kanske skriver ett litet cred-inlägg till mig lite senare om det går bra med svenskan.

See you later
Try smile - It's pretty fun
Kramelikram


FIK 18.1 - Café Gränden, Yxsmedsgränd 2, Gamla Stan & My Soft Sunday

Braaa söndag. com!

Fisan sov alltså hos mig inatt så vi hade mysfrukost imorse. Hon skulle iväg på handbollsgrejs lite senare och Päron och Wille skulle in till Gamla Stan för Willebror skulle hitta nån drakprydnad. Så jag hänkade. Vi va vrålhungriga så det blev till att hitta ett fik att luncha på direkt. Café Gränden blev målet. Det är ett najs place. Gillar hur det blev när de gjorde om. De ska ha ett stort plus för att när man tar en stor latte så får man en stor latte men väldig betoning på STOR! De har ett bra utbud på fikafronten, mkt smarriga saker. Mamma tog en Citronmarängpaj som var kalas t ex. För mig blev det en chokladboll som fick plus i kanten. De har även en hel del matigare saker som bakpotatis, sallader och foccatia så det är väldigt bra om man ska äta lunch... som vi skulle då då. För ännu mer info se "FIK 18.0 - Café Gränden, Gamla Stan T-banestation - Nystylat"

Efter blev det jakt efter Willebrors drak-grej men jag fastnade i affären Colorez Stora Nygatan. De har coolaste T-shirtarna i stan och jag blev kär i en så fast jag bestämt att inte köpa nåt mer den här månaden så åkte jag dit direkt... Here's the beauty:


Hajar grejen? Oemotståndlig...

... Och på tal om hajar det visade sig att Hayen råkade va i stan så vi sågs och gick och strosade i Gallerian ett tag. Jag skulle ju inte köpa nåt men hittade ett par örhängen på Ur & Penn och de kostade faktiskt bara 25 kr.


Spik i örat! Har varit förtjust i töjningar länge men inte hittat nån jag verkligen fastnat för men till slut så har nu alltså denna lilla fejk-töjning letat sig hem till mig. Ser lite dyster ut men hey, stå och flina för sig själv i badrummet känns ju inte så naturligt...

Så vad ska man säga? Jo, att jag älskar mina buddys och att det har varit underbart att vakna till en helt planfri söndag. Living the dream!

Nu ska jag nog strax gå och slagga och imorn är det början på ännu en vecka som gör att jullovet börjar kännas läskigt nära när man tänker på det som ska hinnas med... Well, well, we can do this.
Come on, baby, make it right...
Skumbanan-kram


Sthlm Fashion Market For The Win!

Okej, igår var en väldigt bra dag.

Housen var inställd men vi använde tiden att jobba på de koreografier vi lärt oss so far. Ottos lektion gick bra. Vi putsade bara hans koreografi hela lektionen. Efter en supersnabb turk-dusch pös jag sen till stan, träffade Jenny och vi drog till Gamla Tryckeriet i Alvik för att gå på Sthlm Fashion Market, ett typ modeevent/ outlet/ modemässa... Sort of!

Eftersom jag skitit fullständigt i att man var tvungen att va 18 och förbokat billjett iaf så kostade det bara 65 kr för mig och Jenny ist för 120... Och (antagligen) eftersom klockan bara va typ fem så kollade de inte heller leg. YEZ!

Det var mindre glammigt än jag trott men det va också grymt mkt billigare också... Trodde det skulle varit "rea" och sen att kläderna i alla fall skulle va svindyra. Visst en hel del va men de hade mellan 20 - 90 % på hur mkt som helst. Det var superkul att se vad som kommit ut nu till hösten från de som man kanske mest ser på bild och inte tar själv på. Det var en massa av de som är påväg uppåt som Noir et Blanc, Patouf, Slowmotion m m.

En liten mode show lyckades vi också tima in. Kommer inte ihåg va gruppen hette men det var en dansgrupp som körde vouging på catwalken i typ vintage-plagg.


Mkt coola var de... De kunde sin thing så att säga. Två av dem va t o m killar och jag har seriöst aldrig sett nån gå så kaxigt i högklackat. Eloge!

Hittade ett tryck jag genast kände igan hos märket Slowmotion. Kände igen det från när klassen var på Nordiska Muséet och kollade på utställning om Fair Fashion. Det fanns en underbar sjal med trycket men den skulle tagit det sista jag gått med på att föra över från mitt sparkonto så efter ett extra varv i lokalen bestämde jag mig för denna kasse som även var den jag hade starkast minne av från utställningen. Denna dag för 100 riksdaler istället för 300. Helt OK!


Helt underbar! Ska lägga ut hela texten nån gång. Den är bäst!

Måste dra nu. Päron, Wille och jag ska till Gamla Stan och fika... Hade btw supertrevligt igår kväll hos Backe med Jenny och Fiia som sedan sov här.

Why rush
Live life in slowmotion
Puss

FIK 39.0 - Nationalmuséets Restaurang, S Blaiseholmshamnen - Friday Night And Everybody's High On Life...

... Except for Elin som är barnvakt åt Willebror och kusin Markus.

Men har haft en mycket trevlig eftermiddag. Slutade tolv som vanligt och pös mot stan. Jag och Martina va snygga på pendeln.


Schtekiga

I stan gick jag och träffa pappa och vi till Nationalmuséet (pappa jobbar precis brevid). De skulle tydligen ha bakverksbuffé men det va lite av vad jag skulle kalla en lögn. Det va nämnligen ett bord där man fick ta det man ville och betala för det. Lite som på ett vanligt fik eller vänta... precis som ett vanligt fik. Ser inte buffébiten i det hela. Men det var mkt smarrigt. Hade inte ätit lunch så tog en macka med mkt grönsaker sen en väldigt god kladdkake bit med en bismak av citron. Soft... Padre tog ett wienerbröd. Kaffet var både väldigt gott och rättvisemärkt så stort plus för det. Slutsatsen är nog ändå att det är nog kalas om man varit på muséet och behövet energi men det finns definitivt mysigare place om man klarar av att avvakta några meter in mot kungsan...


Härligt ljus var det... Undra hur najs det skulle va om det var mulet ute.

Nu ska jag hoppa in i duschen sen välja klädar att ha imorn för så ska jag på Sthlm Fashion Market (kolla hemsidan http://sthlmfashionmarket.se)! Wohoo! Jenny hänkar. Ska bli skoj!

Nej, nu drar jag!
Take it easy on the liquer, dudes...
Pöss


Lyckad Välkomstfestkväll - Check!

Yes Bananas!

Efter vi bytt fötter på stolarna (vilket tog en halvtimme) så var vi alltså helt enkelt lediga. Fikade lite, kollade på film med Maria, dödade lite tid sen var det dags att göra sig i ordning. Jag blev snygg. Sen var det dags för middag. Den var smarrig och bordsdekorationen var väldigt fin. Den gruppen som hade hand om det hade suttit och vikt säkert runt två tre hundra små pappersstjärnor. Coolt.


Brudarna i övre Östergård från förra årets Välkomstfest. Promise att årets outfit var snyggare. (Enni var i Turkiet igår då så ingen välkomstfest för henne i år. Hon och Hanna kom hem idag)

Efter middagen hängde vi lite uppe på rummen och väl nere i matsalen sen igen så hade livebandet riggat klart. Tobbes band (en av våra idrottslärare och snart kanske psykologilärare).

Hade varit opepp innan men det vände j*vligt snabbt. Så ut bar det! Vi var ett gäng på kanske tio. Först blev det Stanley's i S-tälje och efter ett bortfall på Madde och Sebbe sen drog vi till Laroy i Sthlm.

Jag kom in. Jag såg. Jag dansade. Så nu var Laroy avklarat för min del.

Vi hade fasligt trevligt måste jag säga men tror inte mina fötter delade samma uppfattning efter dans och promenad till och från Stureplan i 10 - 12 cm klackar. Det blev i strumporna sista biten.

Läggdags vid fem. Hoppade idrotten idag, hemska oansvariga flicka! Så efter ändå hyfsat med sömn, svenska B, psykologi och dans har jag nu klarat av även den här dagen hel och hållen och nu är det väl dags att nanna. Konstigt nog är jag inte speciellt trött men det är väl mest inbillning.

Dåligt lite bilder har jag tagit. Närmare bestämt inga.
But hey, nobody blames the happy guy...
Dröm söta drömmar


Hittat Coolaste Sidan!

This one:

http://stockholmstreetstyle.blogg.se

Gillar starkt! Nån fotar folk på gatan som är coola. Det är coolt! Lägger självklart direkt till den som en länk här på bloggen. Om inte annat för att jag vill hitta den själv ifall jag skulle glömma bort vad den heter. Komiskt också tyckte jag att innan jag ens kommit en tredjedel ner på sidan hade jag sett två personer jag träffat. En från min gamla dansgrupp och en som jobbade på Weekday när jag praktiserade där. Sthlm är litet...
 

Fett me coolt!

Check it out!

Nu är det dags att göra sig i ordning för Välkomstfestis!
Hugs, everyone!


My Room Is Now Cool As Icecreem!

Yeah!

Igår var jag hem för att besöka tandis och han satte mig i alla fall på en reservlista för tandställning. Well, då har jag väl gjort vad jag kunnat... Var även hem en sväng och käka lite med mamsen och Wille. Najs... Passade då på att plocka upp mina saknade kakor som jag köpte av Nina på dansen i helgen som hon sålde för klassen. "Mormors Dubbla Chokladflarn" - En smarrig klassiker. Plockade då också lite inrednings detaljer och efter en massa städning av både vårt äckliga kök som saknat diskmedel några dar och mitt rum så blev det här resultatet. Finally ett rum att bo i!


I like...


LP-skivor och fodral "lånade" av pappa (ska ringa honom idag). Gillar resultatet. Det är nog ungefär så bra det blir med min ekonomi och givna förutsättningar.

Idag är det Operation Dagverket här på skolan idag. Jag och Madde (m fl då) har hållit till i matsalen och bytt fötter på alla stolar. Som tur var va det knappt några tuggummin under annars låg det på oss att ta bort dem också... Inte helt mys.
Najs är ändå att det tog totoalt en halvtimme så vi har mest lallat sen halv tio.

Ikväll är det välkomstfest. Trevligt. Är mittemellan-taggad men det blir trevligt som sagt. Har en outfit iaf som jag är nöjd med så det är mkt skönt. Är lite tveksam på skorna bara... Får se.

Nu ska jag kila och käka lunch.
Hope You Have A Nice Evening - I Think I Will...
Chiao


Little Cook, Hot n' Spicey - Not Such A Good Idea...

Näe, ta mig på orden när jag säger det! Ät INTE hot n' spicey nudlar från Little Cook. Min tunga brann typ upp!


Bjuder på bilden bara för att den är snygg. (Tagen från Martinas tel)

Nu är det läggdags!
Dröm Sött
Pussar


Give It Up For Kanelbullen - Vi firar Med Sydfransk Kolatårta!

Ja, precis...

Det är kanelbullensdag, märktes det? Jaaa... Det gjorde det. Våra kanelbullar tog slut idag vid två tre nån gång. Kanelbullar. Slut. På Vete-Katten. Ja.          Inte okej, inte helt okej!

Men inget ont som inte har något gott med sig! För vad fick vi som jobbat idag ta med oss hem? Vilken tårta vi ville från de som var kvar! Tjoho! Okej, dels för att de behövde gå åt men och för att "cheferna" tyckte vi kört på bra. Ska kanske inte slänga ut på internet vad vi säljer för under en dag men eftersom jag ändå inte är direkt Kenza (haha host) kan säga att vi sålde för 25 000 mer än normalt vid den här tiden på året och stället var ju bemannat därefter... Liiite för få kanske.

Så en sydfransk kolatårta åkte med hem. Den var väl smarrig men det är stört vad kritisk och bortskämd med bakelser och sånt shit jag blivit bara för att jag jobbar med det. Men det är ju i alla fall inte bortskämt att säga bara att den inte blev min favorit.

Kan avsluta med att flasha middag, fik och myset från igår hos Jenny. Sara kom aldrig men vi hade toppen mys iaf. Jenny va king på kyckling, Fiia på hallonsmulpaj, jag på att titta på och äta...


Oduschad kalaspingla i sina bästa år och...


... skönaste brudarna i stan. Tycker man att det är skönare att gå utan byxor ja, men då är det väl klart man går utan byxor!

Nu ska jag väl runda. Tänkte precis att klockan är ju så lite, ska jag verkligen lägga mig nu? Det ska jag för kom i nästa sekund på att det betyder att jag kan lägga mig och läsa så slänge jag vill utan att det bli sent! Wooho! I'm king of the world and a bit strange!

Så so long, sweet suckers!
Sunday evenings in my heart!
Kram


Gårdagens Outfit - Take Me As I Am...

Hello, ya'll...

Nu har jag hemma, har tagit en välbehövlig dusch (eloge till Jenny & Fiia som stått ut med mig oduschad denna kväll), nu ska jag alldeles strax krypa till kojs. 

Här är what I was wearing igår at operan. Man går väl inte en texil-linje utan att vara lite fixerad:


Foto: Jenny

Kavaj Gina Tricot, kofta (under) Röda Korset, klänning en negligé som jag ärvt från mormor Görel, sammetsleggings Bik Bok, halsduk loppis på Medborgarplatsen, hårband Gina Tricot, skor Weekday, väska mammas från en affär i London.

Well, that's about it! SKulle kunna skriva mer men näe... Tar det imorn kanske.
Sleep Tight!
XOXOXO


Sitter I En Sötnos Lägenhet...

... Hon är ute och möter Fiia-Lotta som varit ute och gått i regnet. Snart är de tillbaka. Då ska kycklingen ur ugnen, såsen fixas och sen är middagen serverad.

Det blev inge Södertälje för mig ikväll. Kände mig alldeles trött och fick värsta ångest för att det kändes stressigt att va kvar efter dansen för att sen åka direkt till jobbet imorn. Det liksom efter Sumpan i onsdags, balett i torsdags, opera igår, dans idag och jobb imorn. Kände att jag behövde en lugn kväll så nu är det det blir här hos Jenny ikväll.


Såna sötnosar!

Nu är dom tbx så nu ska jag springa och hjlpa till!
Löv is in the air!
Kramar


I Don't Wanna Waste The Weekend, If You Don't Love Me - Pretend

Blir en fullspäckad helg... Men jag har snygga skor så livet leker!

Ikväll förhoppningsvis fika, sen Opera, imorn först rep 10 - 11, uppvisning på Politikertogret i Södertälje kl 11, gästlärarlektion med Otto kl 13, drar sen hem till Malin från YF, mys där på kvällen, jobb på söndag, åker direkt från S-tälje...


Spread The Love...

So won't be able to fit in anything else... Och probebly won't be able to blogga heller. So you know.

Nu väntar bilden! Hoppas det går vägen...
Take A Chill-Pill!
Stora kramar

Lovley Thursday - Shoes & Ballet

OMG!

Det är gårdagen i ett nut shell! Drog till stan efter skolan och styrde direkt stegen till Weekday där mina undanlagda skor fanns... So now they're mine!


Gorgeous!

Gick dit med Maria, Annika, Issa och där mötte vi upp Lollo, Oskar och Alice. Tsm gick vi och käkade på TacobarMästersamuelsgatan. Helt ok ställe! Är egentligen mer en lunchrestaurang så rulliansen är strålande. Pös därefter till Gallerian där jag och Alice handlade kaffe på Espressohouse sen bar det av till Operan där det vankades Svansjön med klassen.


Hotta brudar och en Oskar - Paula, Petra, Oskar, Issa Annika, Alice, Amanda, Chriss


Hur fint som helst...

Baletten va helt otrolig! Det är helt sjukt att se hur dansöserna lägger hela sitt liv för det här. Jag skulle aldrig göra det. Jag skulle aldrig offra så mycket som det krävs för att bli så bra. Men det är vackert, absolut...

Efter baletten åkte jag hem till Tyresö så nu sitter jag här och har precis ätit frukost och ska ta itu med bilduppgiften som ska bli klar idag. Det blir mysigt...

Ikväll blir det mer kultur. Operan Pärlfiskarna med päronen och farmor. Hoppas hinna med en fika med nån tös innan.
Chill Out!
Hugs


RSS 2.0