FIK 2.0 (i väntan på 2.1) - Chateau Moreau, Vendelsövägen 62

Hittills har detta varit en grymmt najs slappardag. Vaknade hos Sara, fick skjuts hela vägen hem med Jenny, degade, degade, hade en pratstund med Fröken Henningsson, degade lite till, fick faktiskt två matte-tal gjorda och nu degar jag igen. Men måste säga att det här är för mycke deg för min del! Det har liksom gått över i en blandning av trött, rastlös, seg och inte helt fräsch. Härligt...

Men när jag nu ändå inte har något bättre för mig (förutom att jag borde plugga engelska) så kommer jag på att jag inte skrivit någonting om fredagens besök på Chateau Moreau. Å andra sidan skulle det va mycke roligare att skriva om det om jag hade bilder därifrån. Därför tänker jag bara skriva lite kort...Det uttalas Chatå Morå och ligger i Trollbäcken vid Södergården. Som det står är det ett crêperie, vilket betyder att de serverar stora tunna "pannkakor" med både middags och efterrättsfyllning. De har också andra rätter som toast och lax OCH de även vanligt fika-material.

Usch va tråkigt jag lyckas beskriva det! Det är i alla fall ett jättesött ställe. Jag är typ kär i inredningen som är hm... Romantik-Chic, ifall det säger dig nåt. Känner att jag måste verkligen fota nästa gång vi går dit. Det borde bli ganska snart eftersom mammsen och pappsen råkar vara fikets största fan. Och med all rätt!

Nä, nu får det räcka! Är helt ganska tom på inspiration så skriver jag mer nu blir det bara jätte torris eller mysko ordbajs.

Vill bara passa på att säga att om ni precis som jag känner att det här inlägget är lika tråkigt som en trasig köksfläkt, och suktar efter nåt mer givande att läsa så klicka in på min buddy Fiias blogg, johansdutter.blogg.se, där hittar ni ett och annat visdomsord.

Återkommer med flygande fart inom en snar framtid!
Puss & Kram Skumbanan

Thumbs Up for Earth Hour & Feeling of the Year

Eeyoo all you maddafakkas out there (that maybe  eller maybe inte turned of the lyse igår 20.30 - 21.30)!

Det gjorde i alla fall lilla jag och mina tappra gröna vänner Jenny, Fiia & Sara. Vi passade på att njuta av tända ljus, te (fixat innan Hour:en) och kort eller sällisspel, fast dessa fick lämna plats för lite intressant snackelisnack istället. Varför inte införa det som en återkommande liten happening? Det skulle väl inte bli taget på lika stort allvar men ändå... En tanke slog mig dock... "När?" men efter två sekuder av djupa funderingar så dök en ny tanke upp... "Söndagar!" Why not liksom släcka alla lampor, TV-apparater, stereos.. you get the point, en timme varje eller varannan söndag? Tål att tänkas på... Inte alltför jobbigt att göras heller. Tror vi har ett projekt, alltså!

Nu till:
Feeling of the Year Awards!

And the nomineringar är:

Lack - Ganska najs om man får utlopp för känslan. Mindre trevligt om man inte får det. Lack är liksom inte att vara ledsen-arg mer som irriterad-sur.

Pilsk - Skoj känsla! Men likt lack så blir den snabbt ganska värdelös om man inte får utlopp för den. Ett kännetecken för denna känsla hos många tjejer är uppseendeväckande stort intag av choklad! Hav uppsikt!

Glad - Behöver jag beskriva känslan? Jag blir ledsen (motsatsen till glad) om jag behöver det eftersom det skulle betyda att vissa människor aldrig upplevt det. Men vad kan jag säga... ja men GLAD liksom! Ett leende, en kram, en go kompis, en glass, mat när man är hungrig, kissa när man är kissnödig, ny halsduk, bra hårdag... Några frågetecken?

Juryn överväger... Men sen kommer jag på att idén till The Golden Feeling Globe, som jag har här redo att mentalt överlämnas till The Best Feeling of the Year, uppkom i den som redan var den vinnande känslan från början. Det började med att vi på dansen igår skulle göra en egen koreografi och försöka uttrycka en känsla. Det första jag kom att tänka på (tacksam till min lilla hjärna) när jag hörde ordet känsla var - Glädje! 

Med den motiveringen är jag stolt över att få berätta att The Golden Feeling Globe 2009 går till känslan...

GLAD!!

Applåder, applåder...

Tack alla som tittat och till Lack och Pilsk vill jag bara säga:
"Simma lugnt, ni kommer fortfarande göra er påminda i varenda människa så ni blir inte bortglömda i första taget..."

Bye!

FIK 1.0 - Coffeehouse by George, Hamngatan 10

Denna otroligt sköna vecka råkar jag vara ledig, hör och häpna! Man kan tycka att jag då inte borde gjort annat än att ränna runt och utforska fik, men ofta jag gör det helt lonley! För nu är det ju så att resten av världen inte är lediga den här veckan.. men det är en annan historia. Nu till fikat:

Trots att omvärlden fortfarande tar sig igenom tung skolgång så lyckades min tappre vän Petra slita sig loss och tillbringa en eftermiddag med mig i vårsolen. Förutom en solig men kall promenix på söder, letandes efter Tjalla-Malla på Bondegatan (som vi aldrig hittade) så fikade vi på Coffeehouse by George, en pärla i Sthlm som visade sig vara bättre än jag trodde...
 

Fiket ligger en liten bit längre ner på hamngatan från Gallerian sett. Det har ett entréplan där kassan och lite barstolar finns att sitta på. Najs för avhämtning, alltså! Vill man take a chill-pill och sitta längre finns övervåningen, där man fortfarande kan se ut på Hamngatan. Plus i kanten för sköna soffor, bra möblering och fräscha men mys-pysiga lampor. Försöker komma på nåt minus... det skulle väl vara att mackan jag köpte för 49 swedish crowns var inplastad och det tycker jag alltid ger lite legat-i-en-vecka-och-surnat-till-sig-på-konsum-känsla. Stor risk att det är ett grymt välbesökt ställe i shopping-rusningstider.

Men nu får det räcka! +++ av fem möjliga, och inte fler för att Coffeehouse by George är en mainstream-kedja och därför  saknar lite personlighet och för att utbudet är bra men inte toppen!

Tack för mig! Simma lugnt!

Welcome To My Humble Blogg!

Hej du nyfikne (som du nu måste vara eftersom du nu tog tag i ditt liv och tänkte att du skulle spana in min nya, fräscha, coola, sensuella, exentriska och häpnadsväckande felfria blogg!) 

Denna blogg kommer få dig att tänka på ditt liv på ett helt nytt sätt och gör den inte det så, tyvärr, då är har du redan dykt ner i de förlorade själarnas träsk. Jag ska med den här bloggen öppna dina ögon! och inte på vilket sätt som helst! Jag ska nämnligen få dig att öppna dina ögon för universums, vintergatans, solsystemets, jordens, Europas, Nordens, Sveriges, Södermanlads och i första hand Stockholms kända, mindre kända och helt okända FIK!

Utöver detta ska Du (märk väl! stor bokstav på du.. I have respect for you as an individuall human beeing) få ta del av mina högst normala tankar och funderingar, snilleblixtar och egenskapade mästerverk, om det så än handlar om att turna apelsinskal into bandybollar till att plagiera Picaso (the hell åt stavningen)

Till att börja med så ska jag självklart skriva om gårdagens mysiga besök på Coffee House by George med Pettsonen min.. men full med liv som jag är så måste det faktiskt vänta. Nu ska jag nämnligen gå och få mig att lukta lite godare och sen besöka Chateau Moreau, ett trevligt creperi (svårare ord för pannkaks-hak), med Fam Sundberg & The Newstromes (Nyströms). Utläggning kommer...

Tack för nu! Puss & Kram Skumbanan!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0