There Is Just Something About Jeans

Har suttit och researchat lite kring märkena på Kaktus. Mkt established in the 1970's, mkt denim-profil. Och jag tittar på hemsida efter hemsida med välsittande, perfekt tvättade, autentiska, hederliga blåjeans. Framtagna av pasionerade, sjukt kunniga jeansfantaster med nagelbanden mörka av indigo. Och det är nånting magiskt med det hela. Hundraåriga metoder och plagg som blir snyggare och snyggare och snyggare ju längre tiden går på ett sätt som inte ens skinnjackor kan mäta sig med.

Sitter här och blir alldeles salig. Vill stödja dessa fantastiska människor som driver jeansen vidare och tar dem till nya nivåer utan att tumma på 5-ficksreglerna. Nya nivåer i form av ekologisk bomull, recycling och att sätta detta som ett statement på trendkartan.

Läste för att tag sen att vi använder oss bara av en bråkdel av våra jeans fulla kapacitet och inte är jag förvånad. När vi slutar använda ett par jeans, hur många ställen har de gått sönder på..? One place and one place only... Between those pretty little legs of yours. Och möjligtvis i hällan om du köpt dålig kvalle, fel storlek eller fel modell så du tvingats dra upp dem ca tusen ggr om dagen.

Så nästa gång du köper ett par jeans. Tänk på vem, vilka och vilka du inte vill stödja genom ditt köp. För det är just det du gör. Genom ditt köp är du med och avgör vilka varumärken som ska ha en framtida plats på marknaden.
Pics from Nudie Jeans

Nu måste jag sova, mina vänner. Remember - Think twice.

Peace out


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0